Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html, js] Opcjonalne wyświetlanie obiektu - jak to zrobić?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
macmac
Cześć,

Chciałbym aby osoba korzystająca z notebooka, wchodząc na moją stronę otrzymywała wiadomość, że powinna zmaksymalizować okno swojej przeglądarki. W momencie ponownego wejścia na stronę monit nie powinien się już nie pokazywać.

Podoba mi się coś w rodzaju 'http://konieczny.be/', ale może być również popup, alert lub obrazek (jpeg - w przypadku obrazka powinien on się po 10 sekundach wyłączać).

Znalazłem listę najbardziej popularnych rozdzielczości które są używane w notebokach. Próbowałem coś porobić w javascript ale niestety nie wychodzi mi to za dobrze...

Bardzo proszę o pomoc, informację w jakiech technologii mogę taki kod napisać. Stronę mam na serwerze na którym jest zablokowana możliwość wykonywania składni po stronie serwera (możliwa tylko po stronie użytkownika)

proszę o pomoc.
macmac
r4xz
jesli interesuje cie okreslona rozdzielczosc okna to mozesz pobrac wymiary okna. nastepnie sprawdzic czy sa odpowiednie, jesli nie to wyswietlic komunikat. nastepnie mozesz zapisac to w ciastku w jakiejsc formie.. nastepnym razem jak ktos wejdzie operacja sie niepowtarza, bo sprawdzasz czy dane ciastko istnieje (a jesli nieistnieje to dopiero teraz wyswietla komunikat winksmiley.jpg - calosc w js.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.