Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Problem komunikacji z osobnym plikiem .js
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
owned
Witam,

skrypt.js
  1. <script src="js/skrypt.js" type="text/javascript"></script>
  2. <script>liczba(1);</script>
  3. +jQuery

1. $(document).ready(function(){
  2. function liczba(atr){
  3. document.write(atr);
  4. };
  5. });

jak poprawnie wywołać funkcje liczba() ?
  1. <script>liczba(1);</script>

nie daje rezultatów. Dałbym rade gdyby nie to że funkcja zawiera elementy jQuery i musi być w
  1. $(document).ready(function(){});

Jakieś pomysły ?
nospor
definicja funkcji ma byc poza ready(). w ready() ma byc jej wywolanie czyli liczba(1)
owned
ale ja chce ja wywołać z <script></script> osadzonym w body html
nospor
ni w zab nie kumam. najpierw mowisz cos o ready() potem o body. ready tez mozesz wykonac w body - no problem.

Moze opisz problem dokladniej
owned
Jest strona, jest menu. Każdy przycisk menu składa się z 3 obrazków tak żeby były zaokrąglone rogi. Napisałem już w jQuery skrypt żeby zmieniała się ścieżka obrazków do przycisków PO NAJECHANIU, PO NACISNIECIU i PO ODJECHANIU myszką. Po naciśnięciu jakiegoś przycisku w menu includowana jest przez php strona x.php i strona jest odświerzana więc menu jest ładowane od nowa i Aktywny przycisk na który onClick staje się znowu zwykły co psuje cały efekt. Chciałbym dodać po prostu do każdej includowanej podstrony <script></script> w którym wymuszę podświetlenie aktualnego przycisku.

Już wymiękam... nie wiem co robię źle ale przeprowadziłem setki różnym prób i nie działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.