Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Propozycja] Blokada wysyłania postów
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Quantum
Witam. Proponuje utworzyć blokadę pisania nowych postów w tematach gdzie ostatni jest starszy o ustalony okres czasu (2 tygodnie?), wiele razy się spotykałem z przypadkami, że ktoś odpowiada w temacie z przed kilku miesięcy.. albo nawet okno prompt przy próbie wysłania z ostrzeżeniem, że ostatni post został wysłany kiedyś tam tongue.gif

co o tym myślicie ? winksmiley.jpg
wookieb
Ale po co? Jaki widzisz w tym plus?
mike
Ostrzeżenie (na przykład "Uwaga! Piszesz w wątku starszym niż rok") jest OK ale blokowanie to kompletna durnota.
f1xer
Popieram pomysł z ostrzeżeniem, dziś się naciąłem na odgrzewany temat z 2006 roku, i nie patrząc na datę napisałem odpowiedź smile.gif
Quantum
Cytat(wookieb)
Ale po co? Jaki widzisz w tym plus?

+ mniej niepotrzebnych postów ?

a Ty widzisz jakieś minusy ?

Cytat(mike)
Ostrzeżenie (na przykład "Uwaga! Piszesz w wątku starszym niż rok") jest OK ale blokowanie to kompletna durnota.

w sumie może i racja, dla niektórych tematów na forum blokowanie nie byłoby zbyt wygodne, ale ostrzeżenie chyba by nie przeszkadzało winksmiley.jpg
wookieb
A jeżeli ktoś ma problem w starym temacie i pyta się o rozwiązanie? Nie jest to niepotrzebny post.

Odgrzewanie zdarza się bardzo często w dziale algorytmów i tam jest to nawet konieczne.
Ostrzeżenie raczej większość by ignorowała.
Quantum
Cytat(wookieb)
Ostrzeżenie raczej większość by ignorowała.

Cytat(f1xer)
dziś się naciąłem na odgrzewany temat z 2006 roku, i nie patrząc na datę napisałem odpowiedź

byłoby to użyteczne w takich przypadkach jak miał np: f1xer smile.gif po ujrzeniu takiego ostrzeżenia masz wybór czy wysłać czy nie i nie sądze, żeby ludzie to ignorowali zwłaszcza, że nie pojawiałoby się często..
zwierzołak
Jak ktoś specjalnie odgrzewa kotleta to zignoruje ostrzeżenie, a jak nie specjalnie to powie ojej i kliknie anuluj smile.gif i będzie jeden kotlet mniej
jmail
tak, ale jak powie ojej i naciśnie anluj to może właśnie straciliśmy coś co rozwiązałoby jakiś naprawdę gruby problem?
itsme
propozycja nie do przyjęcia.
Z prostego względu - to że udzielacie odpowiedzi może nie być potrzebne autorowi ... ale na pewno będzie potrzebne komuś kto będzie szukał rozwiązania dla danego problemu.

Alert o tym że odpowiada się w kotlecie zniechęcał by tylko do udzielania odpowiedzi a po co ?
odpowiedz przy da sie dla potomnych
zwierzołak
jak tutaj?: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=110802

rzeczywiście ta odpowiedź może się komuś przydać ...jednak wygląda na to, że Kubuś Puchatek jest przeciwny smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.