Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Smarty - konstrukcja strony z wykorzystaniem cache
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pavelb
Witam!
Mam pliki index.php, kategorie.php oraz szablony index.tpl i kategorie.tpl, gdzie kategorie są includowane w indexie.
Kategorie się różnie wyświetlają w zależności od aktualnej wybranej przy pomocy zmiennej GET.

Aktualnie cachuje mi całe podstrony kategorie z innymi modułami razem co jest uciążliwe przy większej ilości zmiennych.

Moje pytanie jak powinna wyglądać struktura plików, aby każdy komponent miał oddzielne pliku cache'u?
Żeby jak wybiorę jakąś kategorię była ona raz zacachowana niezależnie ile mam w niej podstron, bo teraz podstrony cachuje mi wszystko razem.

Nie wiem czy zrozumiale to napisałem worriedsmiley.gif
cojack
Musiałbyś nie includować podstron w index, tylko po prostu przejście na jana do kategorie.php.

Ale szczerze to nie mam zielonego pojęcia w czym Ci przeszkadza cache że ma te zmienne, musi mieć, bo inaczej to niby jak się wygeneruje treść? Think.
pavelb
Ponieważ wszystkie komponenty są includowane w index.php i wszystkie pliki cache'u będą index^..., więc żeby strona działa, a nie otwierała się jedna i ta sama podstrona muszę dopisywać do nazwy plików cache'u wszystkie zmienne: id kategorii, produktu itd. co według mnie jest kłopotliwe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.