Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Problem z skryptrem oceniania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szymon80
Witam.

Proszę o poradę w ważnej dla mnie sprawie.
Chcę dodać system oceniania wpisów do mojego katalogu ( otwarty mini od 2.0), aby urozmaicić trochę skrypt.
Do tego użyłem bardzo dobrego skryptu Unobtrusive AJAX Star Rating Bar. Utworzyłem odpowiednią tabele w bd, wrzuciłem wszystkie pliki do jednego folderu o nazwie "ajaxvote" pozmieniałem odpowiednio pliki w kilku miejscach (rating.js, _drawrating.php, i _config-rating), tak aby łączyło się z bd.
Wszystko się wyświetla bardzo dobrze w wyznaczonym miejscu na stronie, ale jest mały problem. Nie chce się zapisać ocena do bazy danych, ciągle się wyświetla gif oznaczający uaktualnianie oceny . Numer ID, który identyfikuje każdy wpis jest dodawany do tabeli a ocena nie.
Jest to o tyle dziwne że gdy otwieram orginalny skrypt oceniania stron, wszystkie oceny zapisują sie poprawnie do bazy.

Już sam nie wiem gdzie popełniam błąd. Próbowałem wiele razy coś poprawić ale w większości pojawiały mi się błedy. Być może czegoś nie dopatrzyłem.
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w poprawnym zainstalowaniu tego skryptu ? Katalog jest na stronie http://seokatalog.x25.pl , to dopiero wersja testowa więc niezbyt ładna, templatak pójdzie na samym końcy pod szlif. mój zmieniony skrypt jest tutaj.

Zalezy mi na tym i byłbym wdzięczny za pomoc.
potreb
Skoro ajax to konsola błędów lub error_reporting dla php
Szymon80
jak się wywołuje konsole błędów dla ajax ? z błędami w php już sobie poradziłem, skrypt wyświetla sie poprawnie.
nospor
Cytat
jak się wywołuje konsole błędów dla ajax
FireFox + zainstalowany FireBug
Szymon80
Zainstalowałem już firebug'a ale czego szukać ? Jaki powinien pojawić się błąd czy powiadomienie ? Nie za bardzo orientuje się w js i ajax'ie. Prosze o poradę.
michal_robak
Klikasz na ikonkę robaka w prawym dolnym rogu pojawia się u dołu nowy obszar. W nim klikasz w zakładkę konsola jeśli Ci się domyślnie nei otworzyła. A potem już tylko pozsotało otworzyć stronkę i będziesz miał jak na dłoni
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.