Witam!
Mam prosty skrypt podpowiadania:
JS:
  1. [url="./Pobierz-Plik-156948.html"]pobierz[/url], [url="Plaintext-156948.html"]plaintext[/url] [list=1][*]function lookup(inputString) {[*] if(inputString.length == 0) {[*] $('#suggestions').hide();[*] } else {[*] $.post('stringSearch.php', {inputString: ""+inputString+""}, function(data) {[*] if(data.length > 0) {[*] $('#suggestions').show();[*] $('#suggestions').html(data);[*] }[*] });[*] }[*] }[*][*][*][*] function fill(thisValue) {[*] $('#city').val(thisValue);[*] setTimeout("{:content:}#x28;'#suggestions').hide();", 200);[*] }[/list][PHP] [url="./Pobierz-Plik-156948.html"]pobierz[/url], [url="Plaintext-156948.html"]plaintext[/url]
  2. PHP:
  3. [PHP] [url="./Pobierz-Plik-156949.html"]pobierz[/url], [url="Plaintext-156949.html"]plaintext[/url] [list=1][*]$results = $pdo->query('SELECT `Name` FROM `Country` WHERE `Name` LIKE \''.$search.'%\' ORDER BY `Name` DESC LIMIT 10');[*][*] if($results) {[*] while($city = $results->fetch(PDO::FETCH_OBJ)){[*] [url="http://www.php.net/echo"]echo[/url] '<li onclick="fill(\''.$city->Name.'\')>'.$city->Name.'</li>';[*] }[/list][PHP] [url="./Pobierz-Plik-156949.html"]pobierz[/url], [url="Plaintext-156949.html"]plaintext[/url]
  4.  
  5. Ogólnie wszystko działa OK, jednak w bazie są państwa Albania i Algeria.
  6. Jeśli wpisze frazę "al" to w podpowiedzi mam tylko "Albania", a jeśli wpiszę "alg" to dopiero wtedy pojawia się Algeria.
  7. Dlaczego lista nie jest poprawna?
  8.  
  9. Problem rozwiązany
  10. Miałem błąd w skrypcie PHP
  11. powinno być:
  12. [php]<li onclick="fill(\''.$city->Name.'\')[b];"[/b]>'.$city->Name.'</li>