Na początek zaznaczę, że przygodę z Symfony rozpocząłem bardzo niedawno. I niestety już napotkałem problem, mianowicie... proste złączenie tabel

Mam takie tabele:
rider:
rider_id
rider_name
nation_id
...
nation:
id
name
flag
I chciałem złączyć te tabele używając id danego państwa (nation.id i rider.nation_id). Może mi ktoś wytłumaczyć jak to ma być zrobione?

Próbowałem tak:
{ $criteria = new Criteria(); $criteria->addJoin(RiderPeer::NATION_ID, NationPeer::ID, Criteria::LEFT_JOIN); return self::doSelect($criteria); }
Funkcja getLatest() znajduje się w pliku RiderPeer.php .. niestety nie działa, tzn zapytanie się wykonuje, ale jego składnia wygląda tak:
SELECT rider.ID, rider.NAME, rider.SURNAME, rider.NATION_ID, rider.BIRTH_YEAR, rider.IMG, rider.CREATED_AT FROM `rider` LEFT JOIN nation ON (rider.NATION_ID=nation.ID)
Jak to napisać, żeby po tym SELECT znalazły się jeszcze nation.ID, nation.NAME i nation.FLAG?
Dodam jeszcze, że próbowałem też pokombinować coś z ::doSelectJoinAll albo ::doSelectJoin* i... dostaję error:
"Fatal error: Call to undefined method RiderPeer::doselectjoinall() in C:\wamp\www\zuzel\lib\model\RiderPeer.php"
Też nie mam pojęcia dlaczego odwołanie do nieistniejącej metody, skoro na stronie symfony napisane jest, że ta funkcja jest od 1.0.16 a ja używam 1.2.8.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam