wojti1981
4.09.2009, 23:05:22
Nie jestem dobrym programistą, wrzuciłem sobie na serwer CMS-a WebText Evolution. W momencie logowania wywala mi błąd "Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0". W momencie kiedy daję odśwież błąd znika i już jestem zalogowany poprawnie. Z wyskakującym błędem poradzilem sobie tak, że utworzylem plik .htaccess a w nim wpisałem "php_flag session.bug_compat_warn Off" ale nadal muszę naciskać odśwież żeby strona się przeładowała i pokazywała status zalogowania. W tym miejscu proszę o pomoc, co zrobić żeby nie trzeba było odświeżać ?
franki01
5.09.2009, 00:14:06
Jeżeli serwer na windowsie, otwórz c:\windows\php.ini. Jeżeli na systemie unixowym - /usr/local/lib/php.ini (tutaj czasami jest inaczej). Znajdź linijkę z register_globals i ustaw na off.
EDIT:
Nie zapomnij po tym zrestartować serwera.