Jestem nowy na tym forum więc prosiłbym o ew. wyrozumiałość jeżeli coś źle wyjaśnie lub nie w tym temacie.
Mam formularz kontaktowy na stronie. Teoretycznie to on działa. problem polega na tym, ze jeżeli się wpisze adres z poczty innej niż gmail.com to on nie wysyła. Tylko przy takim koncie się wszystko udaje.
Skrypt ma checkbox który po zaznaczeniu wysyła email na adres podany w polu E-mail. Niestety tą fukncję tak jak mowiłem spełnia jedynie przy koncie @gmail.com. Mógłby mi ktoś wskazać błąd ?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
Oto skrypt:
<?php $EmailFrom = "konto@gmail.coml"; $EmailTo = "epurelight@gmail.com"; $Subject = "Kontakt ze strony introzet.pl"; if($_POST['Copy']) { // prepare email body2 text $Body2 .= "Oto kopia e-mailu który wysłałeś do nas z formularza kontaktowego:"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "Imię i nazwisko: "; $Body2 .= $Name; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "Firma: "; $Body2 .= $Corporate; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "Ulica: "; $Body2 .= $Adress; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "Kod: "; $Body2 .= $PostCode; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "Miejscowość: "; $Body2 .= $City; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "Adres e-mail: "; $Body2 .= $Email; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "Numer telefonu: "; $Body2 .= $Tel; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= "Wiadomość: "; $Body2 .= "\n"; $Body2 .= $Message; $Body2 .= "\n"; } else { } // validation $validationOK=true; if (!$validationOK) { exit; } // prepare email body text $Body .= ""; $Body .= "Imię i nazwisko: "; $Body .= $Name; $Body .= "\n"; $Body .= "\n"; $Body .= "Firma: "; $Body .= $Corporate; $Body .= "\n"; $Body .= "\n"; $Body .= "Ulica: "; $Body .= $Adress; $Body .= "\n"; $Body .= "\n"; $Body .= "Kod: "; $Body .= $PostCode; $Body .= "\n"; $Body .= "\n"; $Body .= "Miejscowość: "; $Body .= $City; $Body .= "\n"; $Body .= "\n"; $Body .= "Adres e-mail: "; $Body .= $Email; $Body .= "\n"; $Body .= "\n"; $Body .= "Numer telefonu: "; $Body .= $Tel; $Body .= "\n"; $Body .= "\n"; $Body .= "\n"; $Body .= "Wiadomość: "; $Body .= "\n"; $Body .= $Message; $Body .= "\n"; // send email // redirect to success page if ($success){ } else{ } ?>
i HTML:
<div id="contact-area"> <input type="text" name="Name" id="Name" /> <br /> <input type="text" name="Corporate" id="Corporate" /> <br /> <input type="text" name="Adress" id="Adress" /> <br /> <input type="text" name="PostCode" id="PostCode" style="width: 50px" /> <input type="text" name="City" id="City" style="width: 232px" /> <br /> <input type="text" name="Email" id="Email" /> <br /> <input type="text" name="Tel" id="Tel" /> <br /> <br /> <input type="submit" name="submit" value="Wyślij" class="submit-button" /> </form> </div>