@nexis: Dla mnie jest jasne że PC != Mac (zresztą dla Apple też, jakby nie patrzeć jest to inna architektura przecież).
Weź teraz moją wypowiedź na logikę. Jeśli pisałbym że w PC nie ma firewire 800 i tu przez PC rozumiejąc i PC i Mac'i to tak jakbym chciał napisać że w komputerach (pomijając mainframe etc, no ale że o nich nie rozmawiamy jest oczywiste) nie ma w ogóle firewire 800, a tego przecież nie napisałem prawda? Piszesz "jeśli [...] tak o tym myślał, to brakowało informacji o tym." A przecież napisałem jasno i wyraźnie o PC.
Masz wrażenie że próbuję się wytłumaczyć ze swojej wypowiedzi? To weź to wrażenie i je odnieś, tam skąd wyniosłeś. Bo bardziej prawdopodobne jest to że to próbujesz wytłumaczyć się ze swojej wypowiedzi. I nie było by sprawy gdybyś nie posądzał mnie o to że nie umiem się przyznać do błędu, samemu pisząc że Mac to też PC.
A wracając już do samego PC, nie wiele osób pewnie zdaje sobie sprawę z tego że z tym PC to chodzi o to że były sobie kiedyś IBM PC i to co mamy teraz w komputerach to jakby nie patrzeć wciąż kontynuacja tej architektury, natomiast komputery spod znaku ugryzionego Jobsa, Steva Jabłka, czy jak to się tam nazywa to jednak inna architektura. I dla każdego kogo znam lepiej, niż przez kilka postów na forum, wie że PC to nie Mac, a Mac to nie PC. Owszem obydwa to personal computers, ale tylko jeden z nich zalicza się do kategorii Personal Computer jak to IBM kiedyś nazwało (choć i tak trzeba by to nazwać chyba praprawnukiem klona PC).
A wracając do tematu,
~aleo: Masz laptopa czy stacjonarkę?
PS: A poza tym kto mając Mac'a kupował by dysk zewnętrzny żeby zainstalować Windows 7?