Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Ćwiczenie JS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mentoos
Zacząłem naukę JavaScript. Od 2 lat piszę w PHP, znam OOP , ale jakoś nie pomyślałem żeby wziąść się za JS. Teraz się za to wziąłem. Składnia praktycznie ta sama co w PHP, więc nie ma problemu. Napisałem sobie funkcje do sprawdzania formularzy itp.

Co polecilibyście do napisania w JavaScript, żeby sobie poćwiczyć. Coś praktycznego. Nie mam pomysłu co napisać w JS oprócz sprawdzania formularzy.
flashdev
Jak zaczynałem z JS to napisałem kiedyś (już dawno temu) grę snake na checkbox`ach, polecam winksmiley.jpg
Skie
To może spróbuj napisać jakiś rozbudowany Tooltip? Poćwiczysz przy okazji DOM biggrin.gif
230005
Ja się bardzo dużo o js nauczyłem pisząc pływające kwadraty smile.gif. Już spieszę z wyjaśnieniami - były sobie trzy divy, po kliknięciu na któryś ten się powiększał i zmieniał miejsce położenia, pozostałe dwa odpowiednio się zmniejszały. Czasem się kwadracik przyklejał do myszki, a czasem robił jeszcze coś innego. Generalnie część ostatecznego efektu wyglądała tak jak tu (oczywiście elementów było mniej): http://www.authenticsociety.com/gShuffle-1/. a cały pomysł sprowadzał się do manipulacji DOM i wyszło mi to na dobre smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.