Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][MYSQL] ID newsa, problem!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukaszskate
Witam,

szukam i szukam, ale znaleść nie mogę, otóż napisał swój cms, teraz tylko wprowadzam poprawki podane przez kolegę i tu pojawia sie problem. W dziale newsów, gdy dodam newsa i bedzie on mial np. id=2 następnie go usune i dodam jakiś news ponownie, to ten news będzie mial id=3, czyli id=2 jest jakby zarezerwowane chodź nie ma już newsa z takim id i nowy news przypisuje sobie id=3 ktorego jeszcze nie bylo. Prosze o pomoc jak zrobic aby po usunieciu newsa z nr.2 nowy news dostal nr.2 a nie 3.
nospor
Ale co ci ta dziura przeszkadza? To jest normalna rzecz.

Cytat
jest jakby zarezerwowane
nie, nie jest zarezerwowany
korro
nie jest zarezerwowany, tylko auto_increment ma taka wartość.
w prosty sposób tego nie obejdziesz, a skomplikowanych nie opłaca się tworzyć.
lukaszskate
no dzięki, chciałem to obejsc bo tak doradzily mi osoby ktore trworzą tresci portalu smile.gif zreszta watpie w usuwanie newsow, w sumie mam edycje smile.gif

a i jeszcze jedno pytanie, bo nie chce zakladać nowego tematu... powie mi ktos jak zrobić ograniczenie ilości newsów na jednej stronie i miec wybor kilku stron? np. 10 newsow na 1 stronie i na dole link do przejscia na nastepna (1,2,3). bo bawie sie z tym ale co chwilke cos mi nie wychodzi jak nalezy :/
nospor
to sie nazywa stronicowanie
Poszukaj na forum bo pelno tego
lukaszskate
ok dzięki, pomógł dla was smile.gif bo pomoglo i to bardzo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.