frytek92
23.09.2009, 12:52:06
Witam
Mam pytanie czy ktokolwiek posiada jakikolwiek kurs shella bo nigdzie szczerze mówiąc nie mogę znaleźć. Bo chciałbym zrobić skrypt który by sie Samo Aktualizował co godzinę przy użyciu cron tab. Jeżeli nie ma kursu to jakby ktoś mógł napisać chociaż jak mogę się połączyć z shellem i przez co.
Ps. Proszę o nie zamieszczanie postów ze mogę poszukać w Google bo szczerze mówiąc długo szukałem i bez skutecznie.
mydoom.h
23.09.2009, 12:53:51
z shellem możesz się łaczyć np. poprzez phpSSH2, lub proste komendy przez shell_exec.
grzecho5
6.10.2009, 12:02:19
Przetestuj też "PuTTY" pod Windows, prosty w obsłudze. Wystarczy że masz host-a, login i hasło.
Używam i mi pasuje.
mydoom.h
6.10.2009, 15:35:19
Przecież napisał że to ma być przez php.
Najpierw przeczytaj, potem myśl.
frytek92
18.10.2009, 16:49:21
Apropo tematu mam kolejne pytanie uruchomiłem crona niby wszystko okej wpisuje "crontab -e" i podaje komende :
* * * * * php /home/frytek92/public_html/Biznestrick/game_test.phpPotem zapisuje patrze "crontab -l" i niby wszystko jest okej a zapytanie nadal nie działa.
W czym jest problem

?
Ps.Dając zapytanie
php /home/frytek92/public_html/Biznestrick/game_test.php wszystko plik jest uruchamiany.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.