Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona na serwerze nie działa poprawnie
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
malesja
Możecie mi wytłumaczyć dziwne zachowanie działania mojej strony?

Skrypt strony wrzuciłem na serwer Interia.pl [strefa.pl] ale przy wgrywaniu skryptu bazy w phpadmin miałem już problemy, bo czegoś nie rozpoznawał coś nie rozumiał, więc wykasowałem pewne rzeczy i dodałem praktycznie całą strukturę aplikacji ręcznie. Rozumiem, że to róznice w wersjach MySQL. Skrypty php teraz ją widzą i wszystko z bazą wydaje się być O.K. ale strona na serwerze nie działa mi tak jak trzeba. Nie działa mechanizm rejestracji, ładuje się formularz, ale wysłanie go do skryptu przeładowuje stronę, jednak pojawia się ona tylko w części, czyli skrypt rejestracji niby nie działa, bo i rekordy się nie dodają.
Mógłbym tu jeszcze trochę pisać o dziwnych zachowaniach, ale to, co u mnie działa na lokalnym komputerze O.K. to już na serwerze w sieci nie działa tak jak powinno.

Od czego to może zależeć? To chyba nie moja aplikacja, bo przecież działa prawidłowo na localhost. Czy to jest spowodowane różnicami w oprogramowaniu tworzącym środowisko uruchomieniowe?

Na localhost moja strona działa tak jak trzeba, mam takie wersje oprogramowania
PHP 5.2.5
phpMyAdmin - 2.11.4
Wersja klienta MySQL: 5.0.45

Wersje oprogramowania na serwerze:
phpMyAdmin 2.6.4-pl3
MySQL 4.0.27
PHP nie wiem jakie tam jest
grzecho5
Myśle, że powinieneś zacząć od sprawdzenia w dokumentacji lub na stronie twórcy, wymagań skryptu (wersja PHP, MySql) który instalujesz. Następnie poproś o informacje, od firmy u której masz hosting, co do wersji PHP, MySql. Napewno wersja ma znaczenie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.