Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [solved][HTML][CSS]2 kolumny - niepoprawne wyświetlanie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
kavillock
otóż mam stronę (grę) tworze ją od jakiegoś czasu (a raczej przerabiam z wielu silników) i mam taki problem iż w FF coś przesuwa główną kolumnę

w IE wyświetla dobrze

wgląd na kod

[solved]

i sprawdzić to co wyskakuję po zalogowaniu, bo to przed logowaniem potrafię rozwiązać ale mi się nie chce narazie
sunpietro
tutaj potrzebny byłby kod odpoawiadający za ułożenie tych dwóch kolumn. Czy mógłbyś go udostępnić?
batman
Na szybkiego wymyśliłem takie coś. Do div-a #mainbox dodaj float: left i zmniejsz szerokość. Nie zapomnij za tym div-em dodać kolejnego, który wyczyści float.
Możesz również ustawić margines dla tego div-a i zmniejszyć szerokość.
kavillock
nie podziałało a co do kodu to podałem passy źródło można zobaczyć
sunpietro
dla diva z menu trzeba ustawić szerokość, a nie tylko dla klasy a.leftmenu. Ponadto takie zestawienie linków proponowałbym zrobić w <ul> i przydzielić tej liscie klasę, dzięki czemu unikniesz stosowania zbędnego diva. Dla mainboxa ustaw float: left
kavillock
szerokość ustawiłem, nadal nic, czy mógł mi ktoś dać przykład jak tego ula zrobić questionmark.gif
Daiquiri
Element "mainbox" jest za szeroki i się nie mieści - zmniejsz szerokość na np 700px to wejdzie. Elementowi "footer" możesz nadać "clear: both".
kavillock
teraz jest problem z tłem, nie obejmuje całego prostokąta, IE7 oczywiście wyświetla dobrze (przynajmniej tak to ma wyglądać)
Daiquiri
Więc stwórz nowy DIV, który obejmie wszystkie "wypozycjonowane" elementy i nadaj mu kolor tła. Taka rada w ciemno, bo nie wiem czy się dobrze rozumiemy smile.gif
kavillock
wow, działa problem rozwiązany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.