Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP 5.3 na serwerze
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
daniel1302
Witam, tak się zastanawiam kiedy na serwery zaczną wprowadzać PHP 5.3. Kiedy stanie się bardziej powszechne. Jak sądzicie?
Riklaunim
Jak wyjdzie stabilny Debian, FreeBSD, Ubuntu LTS, RHEL itd. z PHP 5.3 i nie będzie to powodowało problemów z antycznym softem większości klientów dostawców usług hostingowych winksmiley.jpg
erix
Wątpię, aby w tym roku. winksmiley.jpg

O ile między edycjami x.x.1 jakichś większych problemów nie ma, to z tego co zaobserwowałem - x.1.x zajmuje nawet pół roku. winksmiley.jpg

Ile musiałem się naczekać na PHP 5.2 u poprzedniego ISP... Na razie - niestety - nie ma co sobie głowy 5.3 zawracać.
daniel1302
W sumie jak ktoś ma kase a niema na co wydawać to zawsze można kupić dedyka i zainstalować ale...
mike
Cytat(erix @ 14.10.2009, 16:09:22 ) *
Ile musiałem się naczekać na PHP 5.2 u poprzedniego ISP...
Ale wypas. I poważnie masz PHP 5.2 tak normalnie? W gniazdku Ci płynie czy radiowo CI się skrypty interpretują? tongue.gif
erix
~mike, ale się nudzisz... jerry.gif
jmail
hmmmmm ja tam nie wiem biggrin.gif u mnie jest php 5.3 smile.gif
mike
Cytat(erix @ 14.10.2009, 16:30:43 ) *
~mike, ale się nudzisz... jerry.gif
Nie aż tak. Mam co robić ale rzuciło mi się w oczy i rozśmieszyło.
Nie mogłem sobie podarować :-)
Cysiaczek
IMO nie szybko, ale nie tylko przez antyczny soft, bo zmiany w API są dość poważne w niektórych miejcach i nawet dość nowe aplikacje potrafią się wysypywać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.