S_Olewniczak
26.10.2009, 21:06:42
Od pewnego czasu próbuję się wgryźć w extreme programing. Poznałem ideę i powoli zaczynam się przekonywać do TDD. No i właśnie jak zacząłem się nad nim zastanawiać zadałem sobie pytanie: Co właściwie testować? W internecie znalazłem tylko czysto teoretyczne opisy PHPUnit. Ja chciałbym się dowiedzieć jak go stosować w praktyce. W moich projektach używam architektury MVC i Zend Frameworka. W najnowszym z nich pragnę użyć Technologi Flex. Do czego pisać testy? Czy ma sens testowanie kontrolerów, modeli i widoków, czy może testować tylko włsne blblioteki? Ostatecznie, czy ma sens zastosowanie bibloteki FlexUnitdo testowania GUI? Czekam na propozycje.
seth-kk
27.10.2009, 00:48:41
slabo szukales -
testowanie zendado testowania gui bardziej nadaje sie qtp i podobne
S_Olewniczak
27.10.2009, 16:13:10
Może pytanie trochę mniej związane z tematem, ale zdaje mi się, że mogę je tu umieścić. Co zaliczać do GUI, w przypadku tworzenia aplikacji we Flexsie?
seth-kk
27.10.2009, 16:30:44
na ogol to co powstaje z udzialem mxml'a zwlaszcza jesli kozystasz z mvc
S_Olewniczak
27.10.2009, 16:50:34
Rozumiem. Czyli jeżeli chodzi o ActionScript powinno go się testować. Dobrze zrozumiałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.