Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomysł na CMS !
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Artu123
Witam !

Więc tak , nudzi mi się w domu i chętnie jakiś tam CMS bym napisał , ale nie mam pomysłu . Na początku myślałem o stworzeniu takiego CMS'a dla firm z galerią zdjęć , aktualnościami , powiadomieniami gg itp... Zaproponujcie coś smile.gif

Riklaunim
Jest tego miliardy i jest to nudne tongue.gif
Speedy
Zrób coś ciekawszego, niż cms tongue.gif.
Artu123
No własnie to zaproponujcie coś ciekawego , jakiś fajny pomysł na CMS
Crozin
Jak robisz to bo się nudzisz to:
1) Nie zrobisz nic dobrego - najwyżej sobie poternujesz (czyt: rób sobie chociażby klona jakiegoś już istniejącego systemu)
2) Idź z kolegami i koleżankami na piwo, zobacz jakiś mecz czy coś... lepsza sprawa niż siedzenie w domu.
nasty
Dokładnie jak powiedział Crozin :-) Znajdź sobie jakąś laskę :-)
Artu123
Umiecie czytać ze zrozumieniem questionmark.gif?

Nie chce rad , tylko pomysła fajnego na CMS . Nie masz pomysła , to albo go kup albo nie pisz nic smile.gif

piotrooo89
jak ktoś ma pomysł na coś fajnego to akurat się z Tobą nim podzieli smile.gif - lepsza laska niż jakiś durny CMS tongue.gif
nasty
Artu123, Powiem Ci coś.. z tą laską to naprawdę nie żartowałem smile.gif

Osobiście, to moją dziewczynę podziwiam za cierpliwość jaką ma do mnie, jak jej czasem godzinami opowiadam o jakimś projekcie i problemem z nim związanym i ona tego słucha (albo przynajmniej udaję) - to mi dużo daję. Nie dla tego, że może mi podsunąć rozwiązanie, bo tak naprawdę to dla niej skonfigurowanie routera to czarna magia, ale dlatego, że jak słyszę swoje myśli na głos i jak staram się je opowiedzieć, to mi się porządkują zanim je nie powiem, następnie słysząc je zazwyczaj pod koniec mówienia o nich mam już rozwiązanie.

Tak samo u Ciebie może się sprawdzić. Jak będziesz chciał opowiedzieć o swoim zajebistym CMSie, to podczas mówienia, porządkując te myśli do takiej formy która może zostać skonwertowana na mowę zrozumiałą drugiemu człowiekowi (tongue.gif) uświadomisz sobie, że tak naprawdę masz masę pomysłów.

Nie wiem czemu odebrałeś tą kwestię jako atak... dziewczyny nie są złe tongue.gif

A i jeszcze coś.. wracając do tego pomysłu... to i tak bez sensu robisz. Kiedyś, jak byłem młodszy, z 5-6 lat temu, to miałem takie coś, że czasem sobie wchodziłem na sourceforge w poszukiwaniu pomysłu na jakiś projekt bo nie miałem co pisać konkretnego w wolnym czasie. Każdy projekt który w ten sposób powstawał kończył się po 2-3 dniach. Mijał mi na niego zapał. Dlatego, jeżeli ten program nie będzie Ci naprawdę potrzebny; nie dostaniesz za niego kasę, nie rozwiąże Ci żadnego jakieś Twojego problemu, nie będzie na zaliczenie itd.. to tak naprawdę, po jakimś czasie jego pisania będziesz czuł, że robisz coś bezwartościowego, że tak naprawdę to nie musisz tego robić i nic się nie stanie co w konsekwencji doprowadzi do tego, że rzucisz w piz**uuu ten projekt.

Pozdrawiam
Speedy
Cytat(Artu123 @ 27.10.2009, 17:04:11 ) *
Umiecie czytać ze zrozumieniem questionmark.gif?

Nie chce rad , tylko pomysła fajnego na CMS . Nie masz pomysła , to albo go kup albo nie pisz nic smile.gif

Zrób np. wyszukiwanie artykułów powiązanych ze sobą za pomocą algorytmów ewolucyjnych winksmiley.jpg. Zwykłe aplikacje typu CRUD (Create, Read, Update, Delete) są nudne tongue.gif. Chyba, że nigdy czegoś takiego nie pisałeś, to możesz się bawić w podstawy.

ps. Zazdroszczę Ci nadmiaru czasu biggrin.gif.
thomson89
Kup sobie książkę dot. programowania gier. Przyjemne z pożytecznym.

Znajdź sobie przyjaciółkę życia, nie laskę. Ja mam jedną na oku ale... (...).

Jeśli chodzi o cms, to cos dla szkół.

CMS SZKOŁA2010
1. Proste menu, 100% modyfikalności - tzn. dodawanie, kategori, podstron.
2. Mozliwość zmiany, topu, backgroundu, wyglądu poszczególnych rzeczy.
3. Możliwość dodania aplikacji do strony: kalendarz, mapa, ksiega gości, aktualnosci, shoutbox, animacje flash, itp. itd.

Zajęcie na długo...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.