blizniak
31.10.2009, 19:07:45
o co chodzi w tym php 5.3
sciaglem najnowsza wersje xampp 1.7.2 jest tam php 5.3
wszystko zostalo zainstalowane pomyslnie, nastepnie wrzucam swoje skrypty ktore chodza dobrze
na php 4 i php 5.2.4 a tu pojawia sie zonk
mianowicie chodzi o to ze kod php w ogole jest nie interpretowany i po wejsciu na strone wyswietla
sie kod php tak jakbym otworzyl ten plik w jakis edytorze php
no i tak po calym dniu kombinowania z ta wersja postanowilem zainstalowac xampp 1.7.1 jest tam php 5.2.9
no i jak sie okazalo wszystko dziala bez problemu
wie ktos o co moze z tym chodzic ?
potreb
31.10.2009, 19:11:54
A jakie używasz znaczniki php, tak <? czy tak <?php
Bo jak pierwsza metodą musisz short_open_tag w php.ini ustawić na 1.
Możesz mieć w jednym pliku, źle utworzone i wywali ci kod
blizniak
31.10.2009, 19:24:35
uyzwalem tej pierwszej metody ale pozniej pozmienialem to na <?php ale mi to i tak wywalolo mi kod
i jakies bledy typu ze nie moze znalesc jakiejs funkcji a funkcje te byly includowane w plikach
a on jakby w ogole tego nie widzial
Wolfie
1.11.2009, 13:00:50
Poczytaj o roznicach miedzy wersjami, to jest jeden powod dla ktorego nie zainstalowalem jeszcze 5.3 bo pracuje nad pewnym projektem i nie mam czasu go przerobic na 5.3.....trzeba pokombinowac i dostosowac kod do wersji 5.3, male szanse ze od razu pojdzie Ci po zmianie wersji.....
wookieb
1.11.2009, 13:04:37
Aż takich wielkich różnic nie ma. Nalezy pamiętać o niektórych funkcjach które są "zdeprecjonowane" tylko tyle np ereg, # jako komentarz w plikach ini parsowany przez parse_ini_file.
cojack
1.11.2009, 17:01:24
Miałem to samo u siebie na linuxie, pomogło dodanie linii:
Include /etc/httpd/conf/extra/php5_module.conf
po
LoadModule php5_module modules/libphp5.so
Nie wiem gdzie Ty masz php5_module.conf ale warto wyszukać, po tej operacji powinno działać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.