Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uruchamianie zadań w tle
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
phpion
Witam,
może trochę begowskie pytanie, ale nie znalazłem na nie odpowiedzi: w jaki sposób uruchomić zadanie w tle z wykorzystaniem harmonogramu zadań w Windowsie? Dodałem sobie 2 zadania (pliki *.bat) uruchamiające konkretne polecenia, ale przy każdym uruchomieniu zadania wyskakuje mi okienko konsoli (znika po zakończeniu). Jak się go pozbyć? W batach mam tylko 1 linijkę polecenia.
Pozdrawiam,
pion
phpion
Dzięki wielkie. Skorzystałem z tego:
http://antisystem.info/?p=269

Odświeżę jednak temat. W moim bacie mam wpis:
Kod
php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 1

Batów o takich samych wpisach mam 5 - różnią się tylko liczbą na końcu. Czy da się zrobić jednego bata, który będzie zawierał w sobie:
Kod
php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 1
php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 2
php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 3
php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 4
php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 5

ale tak, żeby nie czekał na zakończenie każdego zadania tylko uruchamiał jedno po drugim od razu?
vokiel
Może zadziała sposób, żeby ten bat odpalał, zamiast samych skryptów - w tle kolejne baty (nie mylić z pejczami) ?
sztosz
Da się na pewno, tylko tak dawno batów nie używałem że już zapomniałem jak ta komenda się nazywa :/

Spróbuj tak jak poniżej, ale nie dam sobie głowy uciąć, bo brak mi środowiska testowego w tej chwili.

Kod
start php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 1
start php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 2
start php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 3
start php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 4
start php E:\public_html\xxx\public_html\index.php kontroler/akcja 5

UPDATE: Ha! Czyli jednak pamiętam te pierdoły smile.gif http://windowsitpro.com/article/articleid/...atch-files.html
phpion
Dzięki serdeczne. Zadania uruchamiają się ładnie, ale nie realizują smile.gif pewnie to już moja wina więc sobie na spokojnie powalczę. Dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.