Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cyberpunk
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zwierzołak
Macie jakieś ulubione książki z gatunku Cyberpunk? Czytałem kiedyś "Neuromancera" W. Gibsona , ale jakoś mnie nie zachwycił.. nie wiem może tłumaczenie było kiepskie albo za młody byłem. Ale ogólnie klimat cyberprzestrzeni fascynuje mnie bardzo i podejrzewam, że wśród programistów nie jestem odosobnionym przypadkiem smile.gif Interesują mnie jakieś warte uwagi pozycje.

Np wg mnie przykładem wartej uwagi pozycji nt cyberprzestrzeni jest film "The Matrix" smile.gif oczywiście tylko część pierwsza. Dosyć niebanalna wizja jest tam przedstawiona - taka łatwa do zrozumienia dla zwykłego człowieka i jednocześnie nie *&$*&#$^@ prawie dla kogoś kto trochę ogarnia temat technologii cyfrowych

No tak Matrix to nie książka, ale filmy też mnie interesują w tym klimacie cool.gif . Cyberpunk to tak luźno używam tego terminu, wiadomo o co chodzi.
LBO
Polecam "Labirynt odbić" i "Fałszywe lustra" Siergieja Łukianienki.
zwierzołak
dzięki, wygląda ciekawie smile.gif
bolverk
Jeśli by komiks zaliczyć do literatury to polecam stary już komiks "Ghost Rider 2099" smile.gif
LBO
Oj potwierdzam. Reprezentatywny dla cyberpunku. O ile pamiętam w Polsce wydany w ramach serii Mega Marvel.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.