Cytat
|| temat`tresc`data
- gdzie jak widac " || " separuje dla tablic nowe niusy a " ` " separuje poszczegolne dane niusa. Ta czesc dziala ok, ale stanalem w miejscu w cześci edycji. Po prostu nie wiem jak sie zabrac za ta edycje, nie wiem jak mozna by wydobyc i zedytowac konkretna tablice.Zalozmy, ze mam juz zapis w pliku plik.txt:
Cytat
|| temat1`tresc1`data|| tema2`tres3`data|| temat3`tresc3`data
Wiec chcac wyedytowac najpierw wyodrebniam dane:
no i teraz nie wiem jak po otwarciu pliku przez fopen() zapisac przez fwrite() tylko te dane szczegolowe...
Calosc wyglada tak:
<?php { // zapisuje dane do pliku txt { $tresc=$_POST["tresc"]; $tytul=$_POST["tytul"]; $plik="plik.txt"; } else { } } else if($news=='wyslany') { } else if($news=='edit') { // wyswietla tematy poszczegolne z edycja w formularzach for ($i = 0; $i<$all; $i++) { if(!$n) { } else if($_GET['n']==$i) { { echo '<p>edytuj News</p><form action="?news=editone" method="post"><fieldset><legend>Formularz do edycji newsa</legend><label for="tytul">Tytul newsa:</label><br /><input name="tytul" value="'.$daneszczegolowe[0].'" /><br /><label for="tresc">Tresc newsa: </label><br /><textarea name="tresc" rows="10" cols="40">'.$daneszczegolowe[1].'</textarea><br /><input name="submit" type="submit" value=" Wyslij " /></fieldset></form>'; } } } } else if($news=='editone') { // no i tu mam problem :/ } else if($news=='wyedytowane') { } else { echo ' <p>Dodaj News</p> <form method="post"> <fieldset> <legend>Formularz do wyslania newsa</legend> <label for="tytul">Tytul newsa:</label><br /><input name="tytul" /><br /> <label for="tresc">Tresc newsa: </label><br /><textarea name="tresc" rows="10" cols="40"></textarea> <br /><input name="submit" type="submit" value=" Wyslij " /> </fieldset> </form> <p>Edycje...</p> '; } ?>