Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] pole sf_method we formularzu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
jarre1987
Mam moze glupie pytanie ale chce sie poradzic, czy pole sf_method przy aktualizacji obiektu musi byc wyswietlane jako pole ukryte ? Nie chce zeby mozna bylo zobaczyc te pole np w informacji o formularzu w pasku deweloperskim w firefoxie. Chce zeby tego pola nie bylo, ale nie wiem w jaki sposob mozna to przekazac. Jest to mozliwe ?
destroyerr
Nie jest możliwe przekazanie czegoś czego się nie przekazuje.
Możesz ewentualnie generować sobie id, to id zapisywać do bazy razem z sf_method, a w formularzu przekazywać tylko id. Pytanie: po co? Czy także ukrywasz to, że zapytanie leci przez POST lub GET?
jarre1987
Cytat(destroyerr @ 20.11.2009, 22:05:25 ) *
Nie jest możliwe przekazanie czegoś czego się nie przekazuje.
Możesz ewentualnie generować sobie id, to id zapisywać do bazy razem z sf_method, a w formularzu przekazywać tylko id. Pytanie: po co? Czy także ukrywasz to, że zapytanie leci przez POST lub GET?

w routingu mam wyraznie zaznaczone ze sf_method: put, a edycja przez get leci. Chodzi mi o to, ze np dzieki takim narzedziom jak pasek deweloperski w FF mozna zmienic wartosc pola sf_method. Id obiektu jest ukryte i nie jest pokazywane we formularzu wcale, tylko w processForm jako setId('jakas_tam_wartosc'). To w takim razie te sf_method trzeba zostawic tak jak jest..
Crozin
Każdy może wysłać do Twojego serwera dowolne żądanie. Po stronie serwera powinieneś sprawić czy dane żądanie jest prawidłowe, czy obecny użytkownik ma prawo takie coś wykonać itp. itd. A nie bawić się w ukrywanie czegoś w formularzu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.