chcę pobrać wiadomość w postaci html aby wyeksportować ją do pliku html - pętelka
robię tak. sprawdzam czy to wiadomość prosta czy złożona - sprawdzam strukturę i wtedy pobieram i odpowiednio wyświetlam wiadomość lecz wyświetla się czysty tekst... natomiast gdy pokombinuję inaczej... to wyświetla ale nie wszystko, lub nie interpretuje wszystkich tagów/ stylów
function check_str(&$structure){ if($structure->subtype){ return $type[(int) $structure->type] . '/' . $structure->subtype; } return 'TEXT/PLAIN'; }
function wiadomosc($uchwyt, $mid, $type, $structure = 0, $part_number = 0){ if(!$structure){ $structure = imap_fetchstructure($uchwyt, $mid); } if($type == check_str($structure)){ if(!$part_number){ $part_number = '1'; } $text = imap_fetchbody($uchwyt, $mid, $part_number); if($structure->encoding == 4){ return imap_qprint($text); }elseif($structure->encoding == 3){ return imap_base64($text); }else{ return $text; } } if($structure->type == 1){ if($part_number){ $prefix = $part_number . '.'; } $data = wiadomosc($uchwyt, $mid, $type, $p_structure, $prefix . ($index + 1)); if($data){ return $data; } } } return 0; }
i zwraca mi zawsze ładnie rozkodowany tekst ale bez html ;(
NIE WIEM tracę już głowę - zawsze tak jest