Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Reklamy na stronie www - jakie najlepsze?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Abaddor
No więc zrobiliśmy stronę, i mamy sporo wejść(licząc ze wczoraj zaczęliśmy reklamę i mieliśmy tylko wczoraj 4500 wyświetleń i 1080 unikatowych wejść) co potwierdza nam stat.4u.pl . Dzisiaj też ładnie nabija.
Niestety wejścia równa się zjadany transfer. Więc musimy dać szybko jakieś reklamy aby nie musieć dokładać do strony.
A w tym mam małe doświadczenie.

Kiedyś(jakieś 2 lata temu) robiłem biznes na Google Adsens. I wiem że mało kto w to klika, a tam właśnie liczą się głównie kliknięcia. Trudno na tym zarobić, a jeszcze wypłaty od 100$(chyba że się pozmieniało). Miałem po 10$ dziennie:P Ale nas zbanowali, hehe. Długo by opowiadać.

Teraz nie chcemy google, chyba że je polecacie. Więc mam pytania:

1. Jak znaleźć potencjalnych reklamodawców?
2. Jak nie dać się zrobić w balona, czyli jakie są prawdziwe ceny reklam?
3. Czy są systemy podobne do adsense, uczciwe i gdzie dostaje się zapłatę za wyświetlanie?
4. Warto się bawić w programy partnerskie? Allegro, Helion i inne?

Piszę tutaj bo liczę na informacje od was, czyli fachowców.

Pozdrawiam, Abaddor
vokiel
Do zarabiania w sieci, na własnych stronach jest multum opcji. To jak są one opłacalne to już inna sprawa.
Masz np programy partnerskie, reklamy kontekstowe (płatne od kliknięcia lub od wyświetleń), AdTaily. Poszukaj info na blogach o zarabianiu na blogach (brzmi jak masło maślane winksmiley.jpg ).

1. AdTaily - sami Cię znajdą, szukać po programach partnerskich, szukać na blogach, patrzeć na innych stronach kto jakie ma
2. W większości stawki są tragiczne, te od wyświetlenia chociaż coś dadzą w przypadku odwiedzin, bo z tymi per click to nigdy nie wiadomo, co innego programy partnerskie, albo właśnie AdTaily, tam masz konkretne stawki, wiesz za co ile, raczej pewna kasa.
3. http://www.cpmprofit.com/ (nie testowałem, gdzieś kiedyś widziałem, że ktoś miał)
4. Programy partnerskie bywają dobre, ale zwykle są dobrane do tematyki strony. Ciekawe mogę być np z kredytami mieszkaniowymi, gdzie dostajesz jakiś % od kwoty kredytu. Jeśli odwiedzający weźmie kredyt na 200k to nawet 1% będzie dobrym zarobkiem. Helion daje 5%, co przy cenach książek 30-90 zł daje 1,5 - 4,5 zł
Abaddor
Właśnie dzisiaj patrzyłem na AdTaily. Zbyt bardzo bolało mnie to że musiałem mieć na stronie ich pustego boxa do czasu aż znajdą się reklamodawcy.
A przecież nie mogłem go "ukryć", hehe.

http://www.cpmprofit.com/ to mi też kolega polecił, właśnie będziemy testować:D
Dzięki za pomoc.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe informacje prosiłbym bardzo. Wszystko coś wnosi. Z góry dziękuję.
bolverk
Dzisiaj zobaczyłem program partnerski w allegro.pl(trzeba kliknąć Pomoc na stronie głównej potem wpisać program partnerski), jak dla mnie oferta warta rozważenia:)
askone
Hej

Poczytaj tutaj - blog stworzony specjalnie w celu wyjaśnienia zagadnień związanych z zarabianiem w internecie smile.gif

Pozdro
yaro015
Jeśli chodzi o coś podobnego do AdSense to polecam http://ibroker.pl.

Oprócz formy boksów reklamowych polecam zapoznać się całą ofertą dla Wydawców.

Są wypłacalni, jeśli nie ma akurat treści dla Twojego serwisu boks automatycznie nie pojawia się i nie zajmuje miejsca więc możesz je wykorzystać na inne formy reklamowe.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.