-- -- Struktura tabeli dla `kategorie_stron` -- CREATE TABLE `kategorie_stron` ( `kategoria_id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `kategoria_link` varchar(255) collate utf8_polish_ci NOT NULL, `kategoria_id_glownej` int(11) NOT NULL DEFAULT '0', `kategoria_ikona` varchar(100) collate utf8_polish_ci NOT NULL, `kategoria_nazwa` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `kategoria_opis` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `kategoria_tag_tytul` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `kategoria_tag_opis` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `kategoria_tak_sk` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `kategoria_lz` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, PRIMARY KEY (`kategoria_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci AUTO_INCREMENT=9 ; -- -- Zrzut danych tabeli `kategorie_stron` -- INSERT INTO `kategorie_stron` (`kategoria_id`, `kategoria_link`, `kategoria_id_glownej`, `kategoria_ikona`, `kategoria_nazwa`, `kategoria_opis`, `kategoria_tag_tytul`, `kategoria_tag_opis`, `kategoria_tak_sk`, `kategoria_lz`) VALUES (3, 'internet-i-komputery', 0, '', 'Internet i komputery', 'fsdfdsfsd', '', '', '', ''), (4, 'biznes', 0, '', 'Biznes', 'fsdf', '', '', '', ''), (5, 'test', 3, '', 'Test', 'fsdf', '', '', '', ''), (7, 'gry-komputerowe', 3, '', 'Gry komputerowe', 'dsfsdf', '', '', '', '');
Chce wyświetlić wszystkie główne kategorie (czyli te co mają kategoria_id_glownej='0') a w nawiasie po przecinku wszystkie te co są podkategoriami głównej kategorii, czyli np.: Internet i komputery (Gry komputerowe, Test)
Lecz nie mam bladego pojęcia jak to zrobić? Mógłby ktoś jakoś pomóc?
Chciałem to zrobić jakoś w ten sposób, ale nie działa i w pewnym miejscu już się pogubiłem ;/

SELECT ks.`kategoria_id` , ks.`kategoria_link` , ks.`kategoria_id_glownej` , ks.`kategoria_ikona` , ks.`kategoria_nazwa`, (SELECT ks2.`kategoria_id` , ks2.`kategoria_link` , ks2.`kategoria_id_glownej` , ks2.`kategoria_ikona` , ks2.`kategoria_nazwa` FROM `kategorie_stron` ks2 WHERE ks2.kategoria_id_glownej = ks.kategoria_id) AS podkategorie FROM `kategorie_stron` ks
Bardzo proszę po pomoc