kicaj
9.01.2010, 20:19:52
Jakis czas temu mozna bylo sciagnac rozne wersje programow (.exe) poszczegolnych przegladarek (IE6/7/8, FF2/3, Opera9/10 itd).
Byly to programy ktore po sciagnieciu dzialaly jak przegladarka.
Wszystko pliki mozna bylo sciagnac ze strony www.xenocode.com/browsers
Aktualnie strona zostala przenisesiona i sposob dystrybucji zostal rozwiazany jako "jakis" plugin i dopiero mozliwosc sciagniecia przegladarki.
Obecnie poszukuje IE7 ktora byla dostepna "starym" sposobem firmy Xenocode, w zwiazku z tym mam pytanie czy wie ktos gdzie mozna sciagnac Xenocode IE7 lub moze posiada takowa wersje?
Nie utrudniaj sobie życia, ściągnij IETester.

Co jakiś czas pojawiają się update'y.
kicaj
9.01.2010, 21:50:30
Watek jest o Xenocode i tylko to mnie interesuje...
kwiateusz
9.01.2010, 21:50:44
a ja ci powiem że IETester to mozna o kant kuli potłuc, w pracy używaliśmy tego jakiś czas i co innego on pokazuje a co innego pokazuja przeglądarki zainstalwoane w systemie...
Zgodzę się z kwiateuszem. Niedawno sam na tym się "wywaliłem". Kod działał dla IE6wIeTesterze. Na jakimś xp też był zainstalowany. Nie działał. Na każdej innej przeglądarce - działał. Także na IE wyższych niż 6. Do dziś nie doszedłem czemu bo to był czysty, poprawny HTML
kicaj
9.01.2010, 21:57:09
Wlasnie kwiateusz!
Dlatego zakonczmy watek o IETester i podobnych, watek tyczy Xenocode!
kicaj
9.01.2010, 22:25:44
@vokiel: No dokladnie te, z tym ze pobralem IE7 i na starcie dostaje "Program IE przestal dzialac."
Masz pomysl?
vokiel
9.01.2010, 22:52:18
Masz ci los, z całego pakietu akurat ta nie działa... Na jakim systemie uruchamiasz? Na Win7 próbowałem wszystkie tryby zgodności i nic.
Zaraz się zaloguje na pc w pracy, zobaczę, czy może tam gdzieś się nie zapodział...
Edit: Niestety, w pracy też nie mam ie7
Może zainstaluj sobie normalnie na wirtualnym?
kicaj
4.02.2010, 14:01:03
Odswiezam temat.
Czy ktos posiada Xenocode przegladarke IE7 bez aktualnego wymaganego plugin-a?