Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: generowanie tabel z relacjami w PhpMyAdmin
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
poorman
Witam, chciałem wygenerowac kod nie tylko samych tabel lecz takze relacji podobny do tego

1. ADD CONSTRAINT `fk_rdf_nodes_resource`
  2. FOREIGN KEY (`COURSE`)
  3. REFERENCES `enroll` (`COURSE`)
  4. ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE;

tabele mam w typie InnoDb a relacje zrobiłem za pomoca projektanta

pozdrawiam i z góry dziekuje
Mchl
W widokustrktury tabeli na dole masz 'Relation view' w wersji angielskiej. Nie wiem jak to jest przetłumaczone w polskiej. W każdym razie po kliknięciu otworzy Ci się ekran, gdzie możesz ustawić referencje.
poorman
Cytat(Mchl @ 10.01.2010, 12:09:06 ) *
W widokustrktury tabeli na dole masz 'Relation view' w wersji angielskiej. Nie wiem jak to jest przetłumaczone w polskiej. W każdym razie po kliknięciu otworzy Ci się ekran, gdzie możesz ustawić referencje.

nie zrozumiałeś mnie, chodzi mi o wygenerowanie tabel odrazu z relacjami(powiazanaimi) a nei ustawienie relacji ktore juz wczesniej zrobiłem za pomoca projektanta(to samo co podajesz relation view, relation schema itd).
PhpMyAdmin generuje mi tylko kod z tabelami bez relacji ktore musze z palca pisac, constraints itd.
ale dzieki za odzew
Mchl
PhpMyAdmin chyba tak nie potrafi. Musiałbyś wklejać SQL z odpowiednim CREATE TABLE
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.