Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Efektywne przeszukiwanie dużych zbiorów danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mefistofeles
Powiedzmy, że mamy stronke mp3h.pl (nie kryptoreklama bo mam inne)
Wiem, że uważacie to za warez, ale wcale tak nie jest mimo iż to nie moja stronka.
Wolno udostępniać (do odsłuchu - jak wrzuta) ale nie do pobrania, chociaż wiadomo, mała zmiana adresu docelowego na wrzucie i się mp3 pobiera,
ale to każdy wie i nie o to chodzi.

Albo inaczej powiedzmy że mam stronke wp.pl (nie kryptoreklama, mam lepsze winksmiley.jpg

Jak najefektywniej przeszukiwać duże bazy danych?
Użytkownik może wpisać 1 słowo kluczowe i gra harfa, ale jak wpisze więcej...
Poszukuję najefektywniejszego algorytmu wyszukiwania.

Pewnie to forum jest za małe, żeby ktoś się znał na takich truflach, ale może;

Prosty kod w php z fullindex mile widziany biggrin.gif

[MAM NADZIEJĘ, ŻE TEN TEMAT RAZ NA ZAWSZE ROZWIĄŻE PROBLEM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM]

No to jedziemy kodziki i testujemy ich optymalność, najlepszy wygrywa zgrzewe zapsów;
A tak poważnie to chciałbym w końcu usłyszeć jakieś rozsądne głosy.

Z góry THX za HELP smile.gif
Kshyhoo
Jeżeli szukasz jelenia, który spłodzi za Ciebie kod, to pomyliłeś działy...
nospor
Cytat
Pewnie to forum jest za małe, żeby ktoś się znał na takich truflach, ale może;
wow....

Cytat
MAM NADZIEJĘ, ŻE TEN TEMAT RAZ NA ZAWSZE ROZWIĄŻE PROBLEM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM
Nie rozwiąze, bo znowu się trafi taki ktoś jak ty, który nie będzie umiał uzyć wyszukiwarki forum by odnaleźć taki temat.
I NIE KRZYCZ. Mimo iż jesteśmy "małym forum co to trufli nie widziało" to głusi nie jesteśmy!
phpion
Cytat(mefistofeles @ 19.01.2010, 05:01:57 ) *
Prosty kod w php z fullindex mile widziany biggrin.gif

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/ful...l-language.html biggrin.gif

Cytat(mefistofeles @ 19.01.2010, 05:01:57 ) *
No to jedziemy kodziki i testujemy ich optymalność, najlepszy wygrywa zgrzewe zapsów

OK. Ty zaczynasz.
Crozin
Nie żeby coś, ale z wyszukiwarki skorzystał?

Podpowiedź: dział PHP -> Pro
mefistofeles
Chciałem z humorem podejść do tematu no ale nie każdy musi akurat mieć humor, rozumiem.

Postów już kilka zakładałem, ale żaden nie rozwiązał problemu więc chciałem zrobić jeden konkretny,
który w prosty i przystępny sposób rozwiąże problem wyszukiwania w zależności od ilości słów
wpisanych przez użytkownika.

Jeśli ktoś będzie się chciał wypowiedzieć na ten temat to zachęcam do rozbudowy topicu, ale prosiłbym o nie tworzenie
wątków nieistotnych i nie wnoszących nic do tematu. Jeśli to ma być kolejna sprzeczka typu:
'szukasz frajera' lub 'najpierw ty zacznij' itp to naprawdę nie ma to sensu i warto sobie darować.
nospor
Cytat
Chciałem z humorem podejść do tematu no ale nie każdy musi akurat mieć humor, rozumiem
Acha, czyli podchodze do grupki ludzi, i mowie:
"Hej, wiecie ile to jest 30 * 15 ? Pewnie nie uzyskam odpowiedzi od Was po pewnie nikt z was nie zna sie na takich truflach ale warto sprobowac..."
A potem mam pretensje ze mnie nabili no a ja przeciez do nich tak humorystycznie podszedlem....

Cytat
[MAM NADZIEJĘ, ŻE TEN TEMAT RAZ NA ZAWSZE ROZWIĄŻE PROBLEM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM]
Po raz kolejny ci pisze, bo widze czytac ze zrozumieniem nie umiesz: temat juz byl wałkowany nie raz, Crozin ci nawet podał gdzie masz tego szukac.

zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.