Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SVG] skrypt sprawdzający czy punkt leży w srodku PATH
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
acainoks
Dokładnie tak jak w temacie zależy mi na tym żeby po współrzędnych punktu określić czy punkt znajduje się wewnątrz krzywej zamkniętej. Może ktoś z Was natknął się na coś takiego w sieci.
pozdrawiam
tlaguz
Kiedyś pytałem o to samo tutaj:

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=138923
zegarek84
Cytat(acainoks @ 31.01.2010, 22:45:43 ) *
Dokładnie tak jak w temacie zależy mi na tym żeby po współrzędnych punktu określić czy punkt znajduje się wewnątrz krzywej zamkniętej. Może ktoś z Was natknął się na coś takiego w sieci.
pozdrawiam

taki algorytm na szybko...

jako, że nie spotkałem się z możliwością przesuwania myszki do określonej pozycji to... okrężną drogą przesuń dany element do któregoś z rogów warstwy, po czym znając współrzędne punktu przesuń warstwę tak, by myszka znajdowała się w tym punkcie i następnie sprawdź, czy istnieje/zaistniało zdarzenie mouseover - jeśli nie to dany punkt leży poza krzywą złożoną na obiekt winksmiley.jpg - i przywróć obiekt na starą pozycję winksmiley.jpg
acainoks
Właśnie cały problem polega na tym iż w js robię to z łatwością ale chciałbym żeby serwer zweryfikował mi czy użytkownik go nie oszukał i nie kliknął gdzieś obok i raczej to winien być z tego wzór wyprowadzony pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.