Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy za pomocą PHP+MySQL jest możliwe zrobić automatyczny system aktualizacji wpłat.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Torriel
Czy za pomocą PHP+MySQL jest możliwe zrobić automatyczny system aktualizacji wpłat.

O co mi chodzi... chyba najprościej będzie mi wyjaśnić za pomocą przykładu:

Powiedzmy że istnieje płatny serwis, wpłacając możemy korzystać przez powiedzmy 30dni, kończy się termin, blokują nam się opcje.
Wpłacamy pieniądze... i teraz automatycznie po wpłacie pieniędzy kiedy zaksięgują się na naszym koncie. Opcje (bez ingerencji administratora który nie musi sprawdzać stanu konta) działają nam z powrotem przez kolejne 30dni.

Czy jest możliwość takiej integracji, czy prościej(co mi się wydaje jedyną opcją) zrobić dobry panel kontrolny i zatrudnić do tego odpowiednią osobę?

Pytam, ponieważ nigdy jeszcze nie robiłem takich spraw, a pewny klient upiera się, że tak można i że tak się da - nie przeczę, ale nie mam na ten temat wiedzy dlatego też proszę o pomoc w tej sprawie.

rychu123
tak, można to zrobić w php
Torriel
Jeśli można, konkretniej co bym musiał zrobić? Jakby to miało wyglądać, by zintegrować bazę danych wpłat banku z moją stroną. Domyślam się że jest to realne zrobić w PHP, lecz jest to realne dla "szarego człowieka" musiałbym mieć dostęp do bazy banku, czy banki udzielają takiej wiedzy o swoim koncie? Spotkał się ktoś z takim czymś ?

rychu123 wielki THX za wyjaśnienia na GG.
XianN
przelewy24, dotpay, platnosci, ecard, allpay itd.

edit: a, i jeszcze cos: nie po to jest forum, zeby tlumaczyc 176 razy kazdemu z osobna to samo na gg.
edit2: moze to ja zle zrozumialem... tongue.gif T chyba nie byla prosba tylko podziekowanie;)
Torriel
XianN i Tobie dziękuje za odpowiedź ale Rychu123 już mi wyczerpał temat.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.