Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] phpthumb
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lnn
chce z pomoca biblioteki: http://wiki.github.com/masterexploder/PHPThumb/basic-usage stworzyc miniaturki przy uploadzie ale cos mi nie wychodzi wywolanie ;/ chce tez zeby oryginaly pozostawaly i tworzyc przy okazji miniaturki. Wie ktos jak to zrobic bo mi ciagle wyskakuje:

Fatal error: Call to a member function resizePercent() on a non-object in C:\xampp\htdocs\strona\u.php on line 58
nospor
No ale pokaz plik u.php i zaznacz w nim linie 58
Fatal error: Call to a member function resizePercent() on a non-object in C:\xampp\htdocs\strona\u.php on line 58
A ty pokazujesz jakis zupelnie inny skrypt...
nospor
$thumb nie jest obiektem, czyli
$thumb = PhpThumbFactory::create('/images/$name');
nie zwraca ci obiektu.
nospor
to zamiast:
echo "ni chu chu";
wyswietl sobie tresc wyjatku to sie dowiesz smile.gif
nospor
A powiedz mi jeszcze, czy wyswietla ci sie na ekranie: "ni chu chu" ?
nospor
o rety... to znaczy ze rzucany jest wyjątek. wszystko masz w linku co podalem. Zacznij je wkoncu czytac dokladnie a nie po lebkach....
  1. try {
  2. $thumb = PhpThumbFactory::create('/images/$name');
  3. }
  4. catch (Exception $e) {
  5. echo 'BLAD: '. $e->getMessage();
  6. }

Ja wiem co ci to zwroci ale chcę bys sam to zobaczyl tak na przyszlosc i nie zalewal forum zbednymi postami...
nospor
Cytat
wiem jak laczyc ciagi ....
nie, ty myslisz ze wiesz... tym razem przeczytaj dokladnie 10 razy ten link:
http://pl2.php.net/manual/pl/language.types.string.php

A tak poza tym to ty nie łaczysz teraz ciagow. Do łączenia sluzy operator kropka (.). Nie mniej jednak przeczytaj ten link to zrozumiesz co robisz źle
lnn
dobra doszedlem, sory za meczarnie :/

chodzilo o to ze nie mozna wyswietlac obrazka ktory jeszcze nie zostal przetworzony..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.