Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Netbeans - aktualizacja pluginów i zonk
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
wookieb
Czy wam też po aktualizacji pluginów w netbeansie (bo ostatnio taka aktualizacja wyskoczyła), nie działa wam prawidłowo podpowiadanie listy klas i metod? U mnie nie działa i jestem wkurzony co nie miara.
Jeżeli wiecie jak to zaleczyć byłbym ogromnie wdzięczny.
melkorm
Mi się po tej aktualizacji cały NB rozwalił.

1. Nie skanował projektów - ewentualnie co 4 restart raczył przeskanować projekty.
2. Wszelkie metody PHP pokazywało jako undefined.

Ogólnie znam osoby którym działą dobrze po aktualizacji. Ja osobiście się wkurzyłem i zainstalowałem sobie wersję Developerską - moim zdaniem szybciej działa i stabilnie jak na wersję developerską - używam już parę dni i żadnego crasha / błędu. Dodatkowym plusem jest to że ma więcej dodatkowych opcji itp które nie są jeszcze dołączone do wersji 6.8 .

Ogólnie nie miałem czasu i nerwów na szukanie rozwiązania tego problemu, a póki co wersja developerska daje radę.

emp
Mi po aktualizacji wszystko śmiga...

Mam ściągnięta wersje PHP 25MB bez żadnych dodatkowych pluginów

Wersja produktu: NetBeans IDE 6.8 (Build 200912091457) Java: 1.6.0_18
wookieb
No tak, ale wyskoczyło okienlo z listą dostępnych aktualizacji, walnąłem wszystkie i zonk. Zawiodłem się straszliwie ...
Jabol
Poszukaj w opcjach, czy aktualizcja czegoś nie namieszała. A jakby co to po prostu usuń ~/.netbeans
wookieb
Jeżeli chodzi o ustawienia to nic nie namieszała. Występuje ParseException (rozwiązania nie znalazłem) w każdym projekcie i koniec. Przeinstalowałem netbeansa, nie włączyłem aktualizacji i śmiga.
Dzięki wszystkim za uwagi, więc nauczka żeby nie instalować aktualizacji NB smile.gif
chlebik
Mi akurat w Javie przy okazji aktualizacji potrafily dotychczasowe projekty przestawac sie kompilowac. To dopiero zonk. NB jest fajnym IDE, ale nauczylem sie, ze dopoki nie koncze projektu to 0 aktualizacji. Ew. mozna zainstalowac 2 wersje obok siebie.
Jabol
A zamknięcie/usunięcie projektu (bez usuwania danych) a potem ponowne otworzenie/utworzenie też nie pomaga?

Osobiście jeszcze nigdy nie miałem problemu z aktualizacjami w NB. Co prawda chodzi o Javę/Ant/Maven, ale NB to w końcu NB.
wookieb
Jeżeli 10 restartów NB, otworzenie nowego projektu to to samo więc tak smile.gif
Poczekam na koniec projektu i zainstaluje znowu aktualizację może przez ten czas coś naprawią.
ucho
Ogólnie od kiedy zainstalowałem 6.8 to chodzi coraz gorzej, "cieszę się", że nie jestem jedynym któremu przestało podpowiadać metody do obiektów :/ A z developerskimi wersjami jest tak, że w każdej nie działa coś innego, więc trzeba poświęcić trochę czasu na znalezienie takiej w której nie brakuje nam żadnej funkcji tongue.gif
Jabol
Możecie sobie raz na jakiś czas sprawdzać:
https://netbeans.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=180239
http://forums.netbeans.org/post-63694.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.