Jakiś czas temu pisałem o wyszukiwarce i chciałem tam zadać pytanie ale dodając posta wyskakuje mi komunikat, że wystapiły następujące błędy: i w tym miejscu nie ma żadnego tekstu

Dlatego piszę tu, chodzi o wyciągnięcie nazwy tabeli. Mam taki kod:
$result=mysql_query("SELECT id, title, textlead FROM news WHERE MATCH(title, tag, textcontent) AGAINST('$s' IN BOOLEAN MODE) UNION SELECT id, title, textlead FROM articles WHERE MATCH(title, tag, textcontent) AGAINST('$s' IN BOOLEAN MODE)");
$space=strtr($polskie," -?!:()@$%.,", "--__________");
echo "<div class='result'><a href='$type,".$row['id'].",".strtolower($space).".html' title='".$row['title']."'><b>".stripslashes($row['title'])."</b></a> <p>".$row['textlead']."</p></div>";
}
Prawie działa

Wyszukuje ale potrzebuję wyciągnąć nazwę tabeli z którego pobierany jest rekord, po to żeby wpisać odpowiedni link. Podobno robi to funkacja mysql_field_table ale zastosowałem ją i niestety wypluwa błąd - Wrong parameter count for mysql_field_table().To pewnie przez to, ze wyniki pobierane są z dwóch tabel... chociaż swoją drogą po co potrzebna byłby ta funkcja dla zapytania z jedną tabelą

Proszę o pomoc.