Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie wewnętrzne?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jaro61
Witam
Mam pewien problem, a mianowicie chcę zrobić przekierowanie w którym ukrywam nazwę pliku tj. ktoś wejdzie na moją stronę, na niej znajdują się linki do plików z innych stron i jak kliknie na ten link to robi się takie przekierowanie jakby ściągał plik z mojej strony. Da się coś takiego zrobić bez ściągania tego pliku na serwer?
tehaha
a jak dla mnie to problemem są ludzie, którzy próbują zamaskować hotlinkowanie....
flashdev
Cytat(jaro61 @ 4.03.2010, 08:26:32 ) *
[...] Da się coś takiego zrobić bez ściągania tego pliku na serwer?

Pobierasz plik i w locie wysyłasz go do użytkownika. Nie musisz zapisywać go na serwerze.
jaro61
Miej więcej wiem jak ma to działać, lecz nie wiem jak mam to napisać. Może jakiś przykład?
DiH
Nie jestem pewien o co dokładnie Ci chodzi, ale możesz pobrać taką stronę przez get_file_contents,a potem po prostu na niej operować.
phpion
Cytat(jaro61 @ 4.03.2010, 08:26:32 ) *
Witam
Mam pewien problem, a mianowicie chcę zrobić przekierowanie w którym ukrywam nazwę pliku tj. ktoś wejdzie na moją stronę, na niej znajdują się linki do plików z innych stron i jak kliknie na ten link to robi się takie przekierowanie jakby ściągał plik z mojej strony. Da się coś takiego zrobić bez ściągania tego pliku na serwer?

VII. Nie kradnij.
Spawnm
Nie pomagamy w takich sprawach , zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.