Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Duży problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gadgetus2121
Witam wszystkich

Jestem w klasie 4 informatycznej w technikum i od 4 lat mam specjalizacjie jakom jest aplikacjie internetowe a ten przedmiot mam ok 2 lat wiec na poczatku mielismy html pożniej doszedł css w tym roku zaczelismy php i jestem z tego najprosciej mówiac garbaty tzn.teorie znam skladnia sesje tranzakcjie wiem o co w nich chodzi ale nie wiem co kiedy używac .
Przechodzac do setna kończymy teraz stronke która robilismy przez 2 miesiace tzn.nauczyciel dawał nam gotowy kod na zdjeciach zebysmy nie kopiowali tylko klepali i teraz każdemu uczniowi zadał temat na jaki ma wykonać strone , problem w tym ze nie mam pojecia jak sie do tego zabrać czy szukać kogos kto mi to napisze czy samemu próbowac doradzcie cos. Srodowisko w jakim pracujemy w szkole to webserv i mysql. Zapytania do bazy znam select, update,insert,delete
to też znam.

Od czego zaczać co zrobić sciana.gif
MateuszS
Jasne ze samemu. Mowisz HTML i CSS znasz tylko z php masz problem? Poczytaj kilka lepszych kursów, chyba całego CMS wam nie kazał pisać nie? Zrób jakieś proste logowanie, może prostą księgę gości, na necie jest masa materiałów, na pewno dasz radę jak coś pomożemy, ale kod musisz dostarczyć sam
Kshyhoo
Proponuję też poszukać video kursów, ja najszybciej przyswajałem z nich wiedzę. Po za tym kolego, 4 klasa technikum a orty rodem z 4 podstawówki!! To forum ma "jakiś" poziom, więc się zastosuj ;p
deha21
Powiem ci, że ja miałem podobną sytuacje z tym, że ja byłem w klasie humanistycznej winksmiley.jpg Ale sam się uczyłem i w pewnym momencie się zatrzymałem - niby coś tam znałem ale nie wiedziałem jak to użyć, połaczyć z czymś innym.
Ja najlepiej uczę się na przykładach i tak też zrobiłem. Zanim poznałem podstawowe funkcje php czy mysql już próbowałem robić własnego CMSa winksmiley.jpg No więc ściągnąłem prosty skrypt do dodawania newsów. Popatarzyłem, przerobiłem i już wiedziałem mniej więcej co do czego. Potem zacząłem pisać od podstaw opierając się na kodzie tego skryptu - jednak gdy pisze się coś samemu a nie kopiuje to lepiej wchodzi do głowy. Potem wziąłem inny skrypt i też go rozpracowałem. I tak dalej.
gadgetus2121
Szczerze to nieżle dowalił nam każdy ma łatwiejsze ja mam portal wsparcia wiesz
kazdy użytkownik może pisac musi byc panel admina a dodatkowo panel do ekspertów a tak jedynym warunkiem dodania postu na strone jest to ze poda e-mail i nick i tresc która chce dodac ta tresc ma byc wysłana mu na maila ma byc do tego baza danych i jeszcze tam pare mankamentów których nie wiem jak to ruszyc zaczac najpierw projektowac wyglad strony czy baze danych jak ta baza ma wygladac nie mam nawet pomyslu jedna tabela to experci druga admin i trzecia uzytkownicy i w niej dwa recordy e-mail i nick
blooregard
@gadgetus2121, na razie zamykam, proszę Cię o zapoznanie się z regulaminem, a jak już będziesz wiedział, co jest nie tak, daj znać na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.