Staram się napisć zapytanie, ktore pobierze mi tematy z tagów, a jest to dla mnie zbyt skompliowane - czy mogę liczyć na Waszą pomoc?
'Wygląd' tabel:
http://i44.tinypic.com/123qnnr.jpg
Chcę pobrać tagi z mybb_stcp_search.posts (on zapisuje na początku i na końcu komorki przecinki, żeby można było łatwiej pobrać), późnej ID postów z tych tagów porównać z ID postów, następnie pobrać treść posta (mybb_post.message), sprawdzić tytuł tematu gdzie jest post (mybb_threads.subject) i na końcu sprawdzić, czy dany user ma dostęp do działu `mybb_forumpermissions`.canview = 0 (jeśli jest 0 to ma dostęp)
Napisałem:
Kod
SELECT `mybb_stcp_search`.keywords, `mybb_stcp_search`.posts, `mybb_posts`.tid, `mybb_posts`.pid, `mybb_posts`.message,
`mybb_threads`.tid, `mybb_threads`.tag, `mybb_threads`.subject, `mybb_forumpermissions`.canview
FROM
(`mybb_stcp_search` LEFT JOIN `mybb_posts` ON `mybb_stcp_search`.posts != 0)
LEFT JOIN
((`mybb_posts` LEFT JOIN `mybb_threads` ON `mybb_posts`.tid = `mybb_posts`.tid) LEFT JOIN `mybb_forumpermissions`.canview ON `mybb_forumpermissions`.canview = 0)
ON
`mybb_posts`.message != ''
WHERE
MATCH (`mybb_posts`.pid) AGAINST (',`mybb_stcp_search`.posts,' IN BOOLEAN MODE)
AND
MATCH (`mybb_stcp_search`.keywords ) AGAINST (',{$word_remade},' IN BOOLEAN MODE)
`mybb_threads`.tid, `mybb_threads`.tag, `mybb_threads`.subject, `mybb_forumpermissions`.canview
FROM
(`mybb_stcp_search` LEFT JOIN `mybb_posts` ON `mybb_stcp_search`.posts != 0)
LEFT JOIN
((`mybb_posts` LEFT JOIN `mybb_threads` ON `mybb_posts`.tid = `mybb_posts`.tid) LEFT JOIN `mybb_forumpermissions`.canview ON `mybb_forumpermissions`.canview = 0)
ON
`mybb_posts`.message != ''
WHERE
MATCH (`mybb_posts`.pid) AGAINST (',`mybb_stcp_search`.posts,' IN BOOLEAN MODE)
AND
MATCH (`mybb_stcp_search`.keywords ) AGAINST (',{$word_remade},' IN BOOLEAN MODE)
Mógłby mi ktoś pomoć, bo nie chce to działać.