Witam. Mam pytanie czy ktoś się zetknął z instalacją forum phpBB3 z Symfony. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak najlepiej to zintegrować... Chciałbym się dowiedzieć parę rzeczy. Proszę o wyrozumiałość.
1. Miejsce instalacji (aktualnie znajduje się w /lib/vendor/phpBB3)
2. Routing. Forum phpBB3 jest kompletną aplikacją. W jaki sposób połączyć to z routingiem w Symfony? Chcę żeby po kliknięciu na link odwoływać się do ścieżki @community. (module: main, action: community). Jak w akcji community odnieść się do forum (jest to de facto link zewnętrzny)? Forum może pojawić się w osobnym oknie. Tabele do obsługi forum też będą tworzone w osobnej bazie. Na chwilę obecną używam redirect('www.domena.pl/project/lib/vendor/forum/phpBB3') co jest obrzydliwe bo wszystko jest jakby osobno. Czy można zrobić to w inny sposób?
3. Jakby się dało i ktoś się zetknął to proszę o szczegółowe informacje odnośnie zintegrowania forum z symfony łącznie z zalogowaniem... Czyli ktos kto się zalogował na stronę, po przejściu na forum jest również zalogowany. Ale to na końcu...

Używam Propela

Według zaleceń wpisałem kod w template akcji (w communitySuccess):

1. define('IN_PHPBB', true);
  2. $phpbb_root_path = '/var/www/project_auction/lib/vendor/phpBB3/';
  3. $phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
  4. include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
  5.  
  6. // Start session management
  7. $user->session_begin();
  8. $auth->acl($user->data);
  9. $user->setup();

Ale przekierowywuje mnie na domena.pl/install/index.php i pojawia się błąd routingu...Jak to obejść?