Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]prosta gra
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
topgear
Witam robię bardzo prostą grę. Polega ona na rozwiązywaniu zadań z matmy rolleyes.gif . Wygląda to tak: uczeń loguje się swoim imieniem i nazwiskiem i rozwiązuje zadania z matmy za które dostaje punkty. Panel Moje Konto ma wyglądać tak

I teraz mam pytanie gdzie polecacie trzymać wszystkie dane w bazie danych czy w plikach. Na bezpieczeństwie mi zależ bo myśle że w podstawówce nie ma hakerów cool.gif .

P.S
Z php znam tylko podstawy więc traktujcie mnie jako nowicjusza.
DiH
To już zależy od Twoich preferencji. Mniej się napiszesz przy zapisywaniu do pliku i czytaniu z niego, niż przy bazie danych. MySQL daje jednak wiele możliwości operowania na danych w bazie. Gdy będziesz chciał, przykładowo, stworzyć prosty ranking najlepszych uczniów, czy choćby posortować wyniki wg. danego pola.

Polecałbym to wykonać na MySQL. Swoją drogą, jesteś nauczycielem matmy? Jeżeli tak, to gratuluję inwencji - świetny sposób, żeby zachęcić dzieci do robienia czegokolwiek z matmą.

Pozdrawiam
topgear
Cytat(DiH @ 21.03.2010, 20:21:25 ) *
To już zależy od Twoich preferencji. Mniej się napiszesz przy zapisywaniu do pliku i czytaniu z niego, niż przy bazie danych. MySQL daje jednak wiele możliwości operowania na danych w bazie. Gdy będziesz chciał, przykładowo, stworzyć prosty ranking najlepszych uczniów, czy choćby posortować wyniki wg. danego pola.

Polecałbym to wykonać na MySQL. Swoją drogą, jesteś nauczycielem matmy? Jeżeli tak, to gratuluję inwencji - świetny sposób, żeby zachęcić dzieci do robienia czegokolwiek z matmą.

Pozdrawiam

Nie nie jestem nauczycielem tylko synem nauczycielki. Chyba zrobię to w MySQL ponieważ dane z rejestracji są zapisywane w bazie i myślę, że to będę mógł wykorzystac później w rankingu itp...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.