Temat uploadu był wałkowany 10000000 razy ale większość opierała się na odjęci 3 liter z nazwy pliku i rozpoznaniu po tym formatu, Rozwiązanie dla mnie wydaje się głupie więc postanowiłem powoli dojść do tego jak zrobić upload, Związku z tym mam prośbę o pomoc napisałem sobie kod ale za każdym razem wykonuje mi instrukcję else mimo poprawności uploadowanego pliku. Proszę o powiedzenie gdzie jest błąd że za każdym razem jest wykonywana ta instrukcja. Może jest gdzieś moje nie dopatrzenie ale za nic w świecie nie mogę tego dojrzeć.
Tą instrukcje wykonuje cały czas
else { }
<?php echo' <form enctype="multipart/form-data" method="POST"> <input name="plik" type="file"> <input type="submit" value="Wgraj"> </form> '; { $u_plik = $_FILES['plik']['tmp_name']; $u_nazwa = $_FILES['plik']['name']; $u_rozmiar = $_FILES['plik']['size']; $u_typ=$_FILES['plik']['type']; { $tab[]='image/gif'; $tab[]='image/jpg'; { if(($width>240) or ($height>320)) { echo "Wysokośc lub szerokośc obrazka jest za duża maksymalna rozdzielczośc obrazka to 240x320 !<br>"; } else { } } else { } } }