Mam pewne pytanie, być może gdzieś na forum jest już odpowiedź ale powiem szczerze, że nawet nie bardzo wiem jak szukać.
Wytłumaczę problem na przykładzie:
Mam na stronie, jakąś podstronę na której jest tabelka z danymi pobranymi z bazy. Tabelka dzieli się na wiele stron (stronicowanie) oraz można ją posortować po kolumnach. Zazwyczaj, żeby wszystko działało trzeba do linków dodawać parametry z numerem podstrony oraz tym która kolumna jest sortowana. Przykładowo
www.jakasstrona.pl/index.php?page=2&sortby=imie
Te parametry trzeba zawsze wklepywać ręcznie, tzn linkach stronicowania trzeba dbać o to by został przekazany parametr z sortowania i na odwrót. Czasami dochodzą jeszcze jakieś inne zmienne które trzeba przekazać.
I tutaj dochodzimy do meritum mojego problemu

Chciałbym to jakoś zautomatyzować. Tak by nie musieć za każdym razem pamiętać o przekazywaniu wszystkich zmiennych

Najlepszym rozwiązaniem jakie przychodzi mi do głowy są sesje, ale może ktoś z was ma opracowany jakiś sprytny sposób i byłby gotów się podzielić? Nie proszę o gotowy kod, a raczej o jakiś ogólny zarys.
Nie jestem pewien czy wytłumaczyłem to wystarczająco jasno, jeśli nie proszę nie wieszać na mnie psów