Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem rejestracja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Eset96
Witam mam taki problem, nie wiem wogóle jak to się nazywa. Dokładniej chodzi mi o to, że jak ktoś przykładowo wpisze e-mail w rejestracja.php to na jego e-mail zostanie wysłana x wiadomośc np z linkami co dalej ma robić. A po kliknięciu pokaże się informacja że zostało wysłane na ten e-mail. Próbowałem przerobić formularz kontaktowy. Lecz nie działa.

rejestracja.php
Kod
<form method="post" action="wyslij.php" name="kontakt">
        <div><li><label for="mail">Twój adres e-mail: </label><ul><input type="text" name="mail" class="text" id="mail" ></div>
        <div><ul><input type="submit" value="Wyślij" /></div>
    </form>

wyślij.php
Kod
<?php
if (!$mail)
{    
echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk.";
exit;  
}

$odbiorca = "['$mail']"

$wiadomosc =
"Imie: "Bla bla"

$tematyka = "dupa dipa - ".$temat;

mail ("$odbiorca", $tematyka, $wiadomosc );
echo "Dziekujemy za wysłanie do nas wiadomości,";
echo "<ul>o treści: <ul />";
?>

Oczywiście wiadomo, że moje umiejętności PHP są nikłe. Nie proszę o gotowca, choć może być. Może jakiś link gdzie jest opisane co i jak.
Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.

Pozdrawiam Eset96 i góry dzięki.
mayu11
Najprawdopodobniej robisz to na darmowych hostingu który nie obsługuje tej funkcji.
Eset96
Mam netmark.pl płatny
Armstrong
mail Tu masz przykłady

Odbieraj dane przez $_Post[]
Eset96
No nie wiem, nic nie rozumiem z tego. Nie wiem czy dobrze sie wyraziłem. Ta wiadomość jest zwarta w kodzie, jeżeli wpiszemy e-mail i kilkniemy wyslij to ona dojdzie do nas na e-mail
Eset96
Hmm nie chodzi mi o formularz kontaktowy, pozatym ten działą.

Hmm masz sobie textbox e-mail np na rejestracja.php wpisujesz swój e-mail i na niego przychodzi wiadomość zawarta w kodzie.
No to co jest w pierwszym poscie to jest kod od formularza kontaktowego, ale chciałem przerobić na to co mi jest potrzebne.
Armstrong
JA nie daję Ci formularza tylko wskazówki, przede wszystkim co masz źle. Poczytaj o tablicach $_Post[]. Jeżeli formularz w html masz dobry, to popraw błędy w php. Napisze jeszcze raz $_Post[]. Nie no poddaję się:

1. <?php
  2. if (!$_Post['mail'])
  3. {
  4. echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk.";
  5. }
  6.  
  7. $odbiorca = $_Post['mail'];
  8.  
  9. $wiadomosc = "Imie: Bla bla";
  10.  
  11. $tematyka = "dupa dipa - ".$temat;
  12.  
  13.  
  14. mail ($odbiorca, $tematyka, $wiadomosc);
  15. echo "Dziekujemy za wysłanie do nas wiadomości,";
  16. echo "<ul>o treści: <ul />";
  17. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.