Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stronnicowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
psychol1986
Witam, właśnie robię stronnicowanie na swoją strone: kod wygląda następująco:
  1. if ($begin > 0){?>
  2. <a href="index.php?pid=news_archiwe&p=<?php echo $poprzednia; ?>">Poprzednia</a>
  3. <?php
  4. }elseif ($begin <= 0){
  5. echo 'Poprzednia';
  6. }
  7. for ($i=0; $i < floor($ile/ILOSC); $i++){?>
  8. <a href="index.php?pid=news_archiwe&p=<?php echo $i; ?>"><?php echo $i +1 ?></a>
  9. <?php
  10. }
  11. if ($begin < floor($ile/ILOSC) ){?>
  12. <a href="index.php?pid=news_archiwe&p=<?php echo $nastepna; ?>">Następna</a>
  13. <?php
  14. }elseif ($begin >= floor($ile/ILOSC)){
  15. echo 'Następna';
  16. }

Przeklejony kod jest tylko odpowiedzialny za wyświetlanie linków. Jak widać jest tam również fragment odpowiedzialny za wyświetlanie linków do każdej z podstron z osobna. Jednak jak będę miał tych podstron 100 to będzie długa lista chciałbym uniknąć czegoś takiego. Widziałem że często stosuje się wyświetlenie np. po 10 podstron, i tu [pytanie jak uzysakć taki efekt?
thek
Zanim wdusisz "Dodaj temat" skorzystaj z tutejszej wyszukiwarki. W identycznym jak Twój temacie pisałem i podałem rozwiązanie nie dalej niż tydzień temu. A tematy tego typu się co jakiś czas pojawiają. Lenistwu mówimy STOP!

EDIT: Jako, że jest to temat wałkowany kilkukrotnie i stosunkowo niedawno. Zamykam. Jeśli znajdziesz powód, by faktycznie odblokować go - pisz na PW.

Autor twierdził na PW, że sprawdzał i temat nie istnieje. Ja użyłem szukajki forumowej i podało to jako jeden z pierwszych wyników: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=145768 więc podaję link by udowodnić, że nie ma racji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.