Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] usługi krawieckie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Substr
Mam do zaprezentowania layout, który nie jest jeszcze do końca dopracowany, aczkolwiek prosił bym o krytykę i ewentualne sugestie gdyż chciałbym poprawić wszystko na etapie 'produkcji'. Layout z założenia miał być kilkukolorowy oraz przejrzysty, tak aby starsze osoby nie miały problemów z czytaniem. Wydaje mi się jednak, że czegoś tam brakuje... mam wrażenie pustki. Moje pomysły na dziś już się skończyły więc liczę na Was.

frytek92
Mi osobiście sie bardzo podoba może z wyjątkiem tej osoby po lewej strony od tekstu smile.gif bo wg mnie zupełnie nie pasuje ale tak to jest super i fajnie by było jak byś coś zrobił z tymi nożyczkami bo nie pasują tam gdzie są ale sa symbolem krawiectwa to może zrób coś z logiem bo obecne pomimo że jest ładne to nie pasuje.

Pozdrawiam 7/10

Ps.Skorzystał bym z takiego zakładu smile.gif
zzeus
Logo raczej mi się kojarzy z zakładem fryzjerskim a nie krawieckim, więc jak jest możliwość zmiany to popracuj jeszcze nad nim.
Substr
Wstępna wersja zakodowana:
http://uslugikrawieckie.eu/layout/

Grafiki już raczej nie zmienie, ewentualnie dokonam zmian w kodzie. Tutaj jeszcze stara wersja http://uslugikrawieckie.eu/ wydaje mi się, że nowa dużo lepsza.

Opinie, uwagi?
Ja_ck
po co dałes cien pod linia, która jest miedzy trescia a postacia? albo wytnij dobrze albo usun cien. Ciemny gradient bym dal tylko w topie, na zewnatrz nie wyglada juz ciekawie, no i brakuje mi tam cos zwiazanego z krawiectwem. Za tą babke bym dał jakąś fote ze stocka, juz te 4pln można poświęcic tongue.gif

jak mozesz to wrzuc wersje jeszcze z ozywionymi/podkreconymi kolorami menu i tych 2paskow srodkowych, moze bedzie lepiej

w logo wiesz ze masz bład? tongue.gif czy póżniej chciałes dorobic "ł"
Substr
Obecne kolory już zostaną, lekko zmodyfikuje jedynie buttony menu. Pasek będzie miał cień, bo tak wygląda zdecydowanie lepiej, ale wytne go jeszcze raz. O braku kreseczki w logo wiem, planuje tam dodać nozyczki/ubrania i dopiero wtedy ją poprawie.
croc
Niestety bezpłciowo i banalnie. Wygląda jak darmowy szablon. Moje rady:

• wyrzuć ikonę z głowami i zastąp ją ikoną nożyczek
  • wyrzuć tę wciśniętą ikonę nożyczek po prawej
  • weź inne zdjęcie zamiast tej pani, która się zasłania

Podoba mi się tylko tło i czcionka logo. Gradient ładnie skupia uwagę na logo.
Substr
Odświezam po dość długim okresie i zapraszam do oceny. http://uslugikrawieckie.eu
qrooel
Cytat(Substr @ 18.06.2011, 21:03:54 ) *
Odświezam po dość długim okresie i zapraszam do oceny. http://uslugikrawieckie.eu

Ładnie, tylko usunąłbym te tandetne znaczki, że masz stronę zgodną ze standardami.
jacked
Ładna strona, podoba mi się ten fiolet połączony z kremowym smile.gif Dobry układ, prosta, nowoczesna i czytelna.
Strony tego typu bardzo ładnie wyglądają we flashu, animacja wejścia, przycisków, przejścia działów, preloadery... polecam Ci się nauczyć Flasha! To naprawdę świetna technologia. Alternatywą może być oczywiście jQuery smile.gif
Substr
Cytat(qrooel @ 19.06.2011, 01:11:25 ) *
Ładnie, tylko usunąłbym te tandetne znaczki, że masz stronę zgodną ze standardami.

Ja ich bym tam wcale nie dodawał, tyle, że strona w tamtym miejscu wydaje się bez nich jakaś pusta. Nie mam pomysłu co innego mógłbym tam dać.

O flashu tez myślałem.. sądzę, że umiał bym większym wysiłkiem czasu wykonać coś fajnego. Kiedyś się troche tym bawiłem. Ale.. jakiś czas temu mieliśmy klienta który zadzwonił w sobotę koło 17, że mu się spodnie podarły, na ślub idzie, że jest z innego miasta i znalazł nas przez internet w telefonie. Gdyby tam był flash, to prawdopodobnie nic by mu się nie odpaliło. Więc jak dla mnie ten pomysł odpada. Ale dziekuję za posty. smile.gif
jacked
Zawsze można zrobić stronę dedykowaną oddzielnie dla telefonów(bez flasha) i komputerów(z flashem). Ale Twoja decyzja, rozumiem, że może Ci się nie chcieć "kombinować" tongue.gif
Substr
Dokładnie, umiejętności by się znalazły, ale z chęciami i czasem już ciężko. tongue.gif
gszesiek
Dużo lepiej niż ostatnio.

Nie myślałeś, żeby jeszcze w tło napisów wstawić coś takiego jak masz w topie. Może wtedy nie będzie tak pusto.
Substr
Próbowałem, robiła się lekka choinka. tongue.gif Fakt, trochę pusto, ale to mała strona, nie ma dużo treści.
kujawska
Gratulacje.Czysty xhtml i css.
Wreszcie widzę prawdziwego webmastera.
Wcześniej do oceny prezentowana była tagzupa.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.