Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: prawa autorskie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Bielo
Mam pytanko. Jeżeli chcę na stronie w topie umieścić stertę książek oczywiście nie własnych to muszę jakoś uzgadniać z autorami okładek prawa do użycia ich w swoim projekcie?? Konkretnie chodzi mi o kilka książek o tworzeniu stron(Helion i inni)
radzaw
Jezeli same okladki to mysle iz Helion nie bedzie mial nic przeciwko, zwlaszcza jak na wiekszosci bedzie widoczne ich logo winksmiley.jpg
a nawet wiecej - moze uda Ci sie nawet zarobic na tym - http://program-partnerski.helion.pl/
Bielo
tylko ze nie mam 18 lat laugh.gif
maulus
jeżeli nie chcesz zarobić to możesz do nich napisać 0% prowizji ja tez miałem ten problem, zresztą wyslij do nich emial żadko kiedy zostaje bez odpowiedz
dzieciol4
A tak troche z innej beczki (jak juz temat sie pojawil). Czy na stronie moge umieszczac fragmenty ksiazek podajac na koncu lub na poczatku tylko źródło i autora? Czy za każdym razem muszę się porozumiewać z właścicielem praw autorskich i pytać o zgodę? I jeszcze czy może ktoś z Was wie ile lat obowiązują prawa autorskie?
maulus
a więc umieszczanie cześci książek jak i całości jest chyba zabronione zależy to od książki zazwyczaj masz napisane że " Kopiowanie cześci lub całości w jakikolwiek sposób zabronione"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.