Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wirtualny katalog ftp
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kabraxis
Jaki program polecacie do pracy zdalnej z plikami na serwerze ftp. FileZilla ma taką opcję, że można edytować pliki na serwerze ale niestety za każdym razem po wykryciu modyfikacji pyta czy wysłać na serwer i nie da się tego zrobić automatycznie.

Niedawno przerzuciłem się z linuksa na windowsa 7 i zupełnie nie mam pojęcia czego się tutaj używa winksmiley.jpg Co mi polecicie? Zastosowanie: edycja plików php na serwerze i sprawdzanie efektów w przeglądarce winksmiley.jpg
vokiel
Jeśli chcesz tak od razu, automatycznie, to proponuję wykorzystać jakieś IDE (Eclipse, NetBeans etc). Te programy mają możliwość pracy na zdalnym ftp, wtedy nie masz problemów z wysyłką plików po ich zapisaniu.
Kabraxis
Z tym, że chciałbym zachować możliwość edycji w programie, który mi odpowiada.
gigzorr
Cytat(vokiel @ 20.04.2010, 22:43:40 ) *
Jeśli chcesz tak od razu, automatycznie, to proponuję wykorzystać jakieś IDE (Eclipse, NetBeans etc). Te programy mają możliwość pracy na zdalnym ftp, wtedy nie masz problemów z wysyłką plików po ich zapisaniu.

Tak jak kolega polecam w 101% NetBeansa , jeden z najlepszych edytorow +super ftp konfiguracja dostepna.
Cytat(Kabraxis @ 21.04.2010, 09:58:26 ) *
Z tym, że chciałbym zachować możliwość edycji w programie, który mi odpowiada.

Jakiego edytora uzywasz?
Cysiaczek
Dość - nie będę ciągle przenosił takich wątków z hydeparku. Jak się nauczycie czytać, zrozumiecie.
Zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.