Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Przenoszenie elementów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Methuselah
Piszę stronkę z użyciem Jquery Tools tabsów i mam pewien problem... W związku z faktem ze stronka jest w PHP i nie mogę od razu zrobić w kontenerze tabów całej treści poszczególnych zakładek próbowałem je przenieść na rożne sposoby (miedzy innymi html() , append()) z innego fragmentu strony ale pojawia się pewien problem. Za każdym razem te elementy które zawierały ze sobą jakieś funkcje w JS się dublują, np. autocomplete wysyła naraz dwa zapytania ajaxowe, czy customowe selectboxy tworza dwa pola. Ktoś ma może pomysł jak można byłoby to rozwiązać?
nospor
Cytat
W związku z faktem ze stronka jest w PHP i nie mogę od razu zrobić w kontenerze tabów całej treści poszczególnych zakładek
hm... ja tez piszę w PHP i jakoś mogę od razu to zrobić. Co ci stoi na przeszkodzie?
Methuselah
Za bardzo uogólniłem. Stronkę robię w kohanie a obsługa tabów jest helperem w którym jako jeden z parametrów przekazuje nazwę zakładki i id elementu zawierającego jej treść. Można byłoby co prawda spróbować przekazać zamiast wartości id zmienna z kodem ale wtedy zastosowanie widoku mijałoby się z celem bo wszystko trzeba byłoby wygenerować bezpośrednio w kontrolerze. A takie rozwiązanie mi zbytnio nie odpowiada. Dlatego ciekawi mnie czy da się jako przenieś element przez js tak żeby nie powielało skryptów.

Ok, Nevermind.

Udało mi sie to zrobić poprzez filtrowanie treści z taga script podczas przenoszenia:

Kod
$.each(tabs, function(key, value) {

$(panes).append($("#" + value).filter(function() {
   $("script", this).remove();
   return $(this);
  }));                                                            
});

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.