Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zaginione tabele w bazie danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
gurciu
Witam
Posiadałem zainstalowane kilka galerii Gallery2. wszystkie w jednej bazie myslq sobie grzecznie siedziały, aż pewnego razu przestały działać. kiedy wszedłem na phpmyadmin zamiast kilkudziesięciu tabel pokazują się dwie, co dziwne jednak w opcji wyboru bazy danych wstępnie pokazuje mi tych tabel kilkadziesiąt tak jak powinno to być. Gdzie znajdę te tabele? jest jakaś możliwość dostania się do nich?
darko
Hmm, dziwne, a wejdź jeszcze w zakładkę SQL wpisz takie zapytanie:
  1. SHOW TABLES FROM gumi_dll_foto

powinno pokazać wszystkie 59 tabel, jeśli nie, to faktycznie sytuacja jest - jak dla mnie - co najmniej dziwaczna.
gurciu
Po wykonaniu tego polecenia pokazuje faktycznie wszystkie tabele. Niestety tylko je wypisuje ale nie mam do nich normalnego pełnego dostępu.
darko
Wygląda na to, jakbyś dostał jakieś ograniczenie dostępu do tych tabel, innej możliwości nie znam i nie wiem, co to Gallery2. Hostujesz to gdzieś czy to local?
Mchl
To phpMyAdmin od którejś wersji pokazuje w taki dziwaczny sposób bazy z podkreślnikami w nazwie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.