Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak wykonać okienko zapytujące
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
odeuszsiwy
Na początku przepraszam za to że możliwe że mój post się powtarza. ale jestem początkujący i nie mam pojęcia jak znaleźć na forum to czego szukam...

czyli jak wykonać okienko zapytujące się czy na pewno. czyli np ktoś klika i wyskakuje okienko z opcją tak i anuluj.

bajt
poszukaj javascript i confirm()
odeuszsiwy
Dzięki. O to mi chodziło - confirm

teraz tylko pytanie krótkie.

taki kod znalazłem na forum

<a href="mag.php?action=explore1" onclick="return confirm( 'Czy na pewno chcesz kontynuować?' );">otwórz</a>

Ale nie wiedziałem jak go wstawić to zrobiłem to tak

<?php
if ($_GET[action] != explore1) {
print "<b> chodzis sobie po polu. Po chwili widzisz że przed tobą wyłaniają się wielkie drzwi:";

?>
<a href=mag.php?action=explore1" onclick="return confirm( 'Czy na pewno chcesz kontynuować?' );">otwórz</a>

<?php

} else {

To mi działa

ale czy jest inny sposób bo teraz to musiałem zamknać php ?>
zrobić ten link w hatemelu i otworzyć ponownie <?php

czyli jak mam zamienic te html

<a href=mag.php?action=explore1" onclick="return confirm( 'Czy na pewno chcesz kontynuować?' );">otwórz</a>

na php jak tu
print "Wejdziesz><a href=mag.php?action=explore1>otworz</a>.";
moto0095
No jasne, że jest:
  1. <?php
  2. if ($_GET[action] != explore1) {
  3. print "<b> chodzis sobie po polu. Po chwili widzisz że przed tobą wyłaniają się wielkie drzwi:";
  4.  
  5. echo "<a href=mag.php?action=explore1 onclick='return confirm( 'Czy na pewno chcesz kontynuować?' );'>otwórz</a>";
  6.  
  7. } else {
  8.  
  9. //coś tam dalej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.