Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak odkupić domenę?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
chfast
Witam.
Ktoś zarezerwował upatrzoną przeze mnie domenę. Strona tego kogoś jeszcze nie powstała, więc pomyślałem, że może jest szansa na odkupienie domeny. A może jednak się mylę i szanse są bliskie zeru?
I jeszcze pytanie praktyczne: jak to wszystko załatwić? Trzeba podpisać specjalną umowę czy co?
SonGoace
Wszystko zalezy od tego czy wlasciciel bedzie chcial ja odsprzedac - to on bedzie dyktowal warunki :/
IWAN
Do takich spraw polecam np allegro.pl (ale nigdy nie ma 100% gwarancji)
Nalepszym rozwiazaniem jest umowa u notariusza smile.gif ale ten to wie ile brać winksmiley.jpg
enceladus
Wydaje mi się że notariusz to tylko zbędne wydatki. Odsprzedawałem już domenę i istotne jest to kto jest abonentem domeny z punktu widzenia NASU - oczywiście jeśli domena została zakupiona w NASK-u. Polecam lekturę: http://www.dns.pl/cesja/
dcooper
W pierwszej kolejności rozpocznij negocjacje, i wtedy zorientujesz się jaki człowiek jest właścicielem domeny. Czasami ludzie nie robią problemów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.